Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, Yeşil Sol Parti'yi ziyaret etti

Amed Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, Yeşil Sol Parti İl Örgütü’ne bayram ziyaretinde bulundu. Siyasetçiler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgür olmadan hiçbir sorunun çözülemeyeceğini belirtti.

Amed Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’ne (Yeşil Sol Parti) bayram ziyareti gerçekleştirdi. Heyeti, Yeşil Sol Parti İl Eşsözcüleri Pınar Sakık Tekin ve Abbas Şahin, milletvekili adayları Halide Türkoğlu, Adalet Kaya, Serhat Eren, Sevilay Çelenk, Sorgül Aytek, Ceylan Akça, Azad Barış, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, HDP Wan Milletvekili Sezai Temelli ile ilçe yöneticileri karşıladı. 

Bayramlaşmada konuşan Yeşil Sol Parti İl Eşsözcüsü Abbas Şahin önlerinde 3 bayram daha olduğunu belirterek “İlk bayramı şimdi kutluyoruz, 14 Mayıs’ta ikincisini kutlayacağız, 15 Mayıs’ta da Kürt Dil bayramını kutlayacağız. Mücadelemizi birlikte yükseltelim”  diye belirtti.

Yeşil Sol Parti Muş Milletvekili Adayı Sezai Temelli, “Bizim umudumuz da sorumluluğumuz da büyük. Zor bir 8 yıl geri de bıraktık, çok zor bir süreci geride bırakıyoruz. 14 Mayıs tarihte önemli bir adım olacak. 15 Mayıs yitirdiklerimize ve söz verdiklerimize sözümüzü yerine getirme günüdür” dedi. 

Adaylardan Adalet Kaya da şunları belirtti: “Meslek örgütlerinin yaşadığı sorunları biliyoruz. Ama biz yine de muazzam bir dayanışma ve güç açığa çıkardık. Depremde de bu dayanışmayı ortaya çıkarırdık. Bütün meslek örgütleri hala bu dayanışma ağlarını sürdürüyor. Seçim sürecinde de desteğiniz olacaktır, 14 Mayıs’ta birlikte çok büyük bir iş çıkaracağımızı düşünüyorum. 14 Mayıs sivil toplum örgütler için de yeni bir alan yaratacak.”

Adaylardan Mehmet Emin Aktar, “STÖ’ler Diyarbakır’da çok direngendir, Diyarbakır soluk oldu, ‘bu kent bize ait’ dedi bu açıdan çok önemli. STÖ’ler bugün bütün topluma umut oluyor” diye belirtirken, aday Sevilay Çelenk de “Herkesin sustuğu dönemlerde Diyarbakır’daki STÖ’ler susmadı barış istemeye devam etti. Her birinizin çabası çok kıymetli” ifadelerinde bulundu. 

‘AMED ÖNDERLİGİMİZİN ÖZGÜRLEŞMESİDİR’

HDP Parti Meclis (PM) Üyesi Şahin Yiğit, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çekerek şunları söyledi:

“Mevcut sorunların neden olduğunu biliyoruz, Önderliğimiz tecrit altında olduğu sürece hiçbir sorun çözüme kavuşmaz. Pansumanla açık yarayı tedavi edemezsiniz. Önderlik özgürleşmedikçe hiçbir sorun çözülmez. Deprem sürecinde devlet müdahale edemedi, ama buradaki arkadaşlar emek verdi, biz bu gücü nerenden aldık? Bunu Önderliğimizin paradigmasından aldık, bunu güçlü bir şekilde dile getirmeliyiz. Amaç hakikate ulaşmaktır, bu hakikat da Önderliğimizin özgürleşmesinden geçiyor. Bu paradigmayı halka ulaştırmalıyız. Tüm halkların umudu Önderliğimizin özgürlüğe ulaşmasıdır.”

ÖRGÜTLÜ OLURSAK HER TÜRLÜ BAŞARACAĞIZ

 Platformun bileşenlerinden Eğitim Sen’in Amed 1 No’lu Şubesi Eşbaşkanı Emine Akşahin, “Sivil örgütlenmesiyle yaşama tutunduk, çocukluğumuzu zulüm ve baskıyla geçirdik şimdi de 20 yılı aşkın AKP ile geçirdik, 14 Mayıs’tan sonra çocuklarımızı barış içerisinde yaşayabileceğimiz bir ülke teslim etmek istiyoruz. Umarım çabamız başarıya ulaşacak” dedi. 

Platformun bir diğer bileşeni olan Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Samet Ucaman ise, “Tecrit çok önemli bir konu. Yaşam kolektiftir, biz özgürlüğe dönük çalışmalıyız. Yıllardır tecrit altındayız, ikinci yüzyılda da buna devam etmek istiyorlar, buna karşı refleksimiz yüksek olmalı, bunları sokakta dile getirmeliyiz. Örgütlü olursak her türlü başaracağız”  diye konuştu.