Kerestecioğlu: Kaos tutmuyor, artık sonları geldi

HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, partilerine ve kadın meclis sözcülerine yapılan provokasyonun organize olduğunu belirterek, “Kaybettiklerini görüyorlar ve o yüzden kaos çıkartmak istiyorlar. Ama tutmuyor, artık sonları geldi” dedi.

HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, partilerinin genel merkezine ve kadın meclis sözcüleri Ayşe Acar Başaran’a yönelik provokasyon ve tehditleri ANF’ye değerlendirdi.

Bunun ilk saldırı ve provokasyon girişimi olmadığını belirten Kerestecioğlu, iktidarın bir parçası olan Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve onun emrindeki Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün bütün muhalefete karşı her zaman saldırgan bir tavır içinde olduğuna işaret etti.

‘TÜM MÜCADELE EDEN KADINLARA TEHDİT’

Bu saldırıların son dönemlerde giderek daha da fütursuzlaştığına dikkat çeken Kerestecioğlu, burada tıpkı Gezi davasında verilen karar, HDP’ye açılan kapatma davası, 6 yıl sonra sanki yeni bir şey varmış gibi hareketlendirilip önlerine konulan Kobanê kumpas davasındaki gibi yöntemlerle muhalefete gözdağı verilmek istendiğini kaydetti. Bu durumun sadece demokratik siyasetten değil, aynı zamanda kadın mücadelesinden de ne kadar korktuklarının açık göstergesi olduğunu vurgulayan Kerestecioğlu, “Çünkü Türkiye’deki en güçlü mücadelelerden biri kadın mücadelesidir ve Ayşe Acar Başaran herhangi birisi değil, bizim kadın meclis sözcümüz. Çok güçlü, sağlam duruşu olan, Batman vekili arkadaşımızdır. Onu tehdit ederek aslında tüm mücadele eden kadınlara gözdağı veriyorlar” dedi.

‘ORTAMIN HAREKETLENMESİNİ İSTİYORLAR'

Bu anlamda partilerinin genel merkezine yapılan saldırıda, “Biz istediğimiz gibi partinize geliriz ve hakaret etmeyi biliriz” mesajının verilmek istendiğine işaret eden Kerestecioğlu, bunun organize bir provokasyon olduğunu söyledi. Kerestecioğlu şunları kaydetti: “Bugün mültecilere yöneltilen ırkçılığın ve onların her yerde olumsuz şeylerle teşhir edilmeye çalışılmasının aslında bir provokasyon olduğunu düşünüyorum. Aslında ortamın hareketlenmesini, kavga ve kaos çıkmasını ve insanların birbirine düşmesini istiyorlar. Çünkü normal şartlar altında kaybettiklerini görüyorlar. Bugün açıklanan bir enflasyon var yüzde 70’e varan, yoksulluğun üstünü örtemiyorlar. Saraylarda yaşıyorlar, insanlar bunu görüyor ve eskisi gibi yaptıkları yardımlar da tutmuyor. Artık HDP’yi kriminalize etme çabaları da tutmuyor, o yüzden mültecilere de yöneliyorlar.”

‘TEPKİ VERMEKTEN ACİZ OLANLAR DEMOKRASİDEN SÖZ ETMESİN’

Kendini muhalefet diye adlandıranların gösterdiği pasif tutuma tepki gösteren Kerestecioğlu, partilerine yapılan saldırılara karşı bazı basın organlarının yaşananları, “arbede ve gerginlik” olarak verdiğini hatırlattı. HDP Genel Merkezi önünde yaşananın arbede ya da gerginlik değil, apaçık saldırı, tehdit ve provokasyon olduğunun altını çizen Kerestecioğlu, “Koskoca meclis başkanları ve meclisteki masaları oluşturan partiler kalkıp da bir kadın milletvekilinin tehdit edilmesine karşı bir söz söylemedi, tehditleri savuranın derhal görevden alınması gerektiğini dile getirmedi. Bu kadarlık bir tepkiyi vermekten de mi acizler? O zaman kimse demokrasiden falan söz etmesin, kimse gelecekten de söz etmesin” diye konuştu.

‘HALKIN ARTIK KARAR VERMESİ GEREKİYOR’

Var olmak için birbirine kırdırma, kutuplaştırma ve kaos yaratma politikasının sürdürülemez olduğunu vurgulayan Kerestecioğlu, artık sonlarının geldiğini ama tamamen 'bitti' demek için daha büyük bir çaba gerektiğini ifade etti. Halkın artık bir karar vermesi gerektiğini kaydeden Kerestecioğlu, “Artık sessiz çoğunluk olmaktan vazgeçmek gerekiyor. Özgürlük ve hakkaniyet içerisinde bir ülkede mi yaşayacağız, yoksa sürekli bu hukuk dışı yargı kararlarıyla, hapislerde ya da polis ablukaları altında mı yaşayacağız? Buna karar vermek lazım. Eğer evet denilen ikinci şıksa, o zaman bu ülke boğulmuş ve mutsuz bir ülke olmaya devam edecek. Bundan çıkışın yolu muhalefetin de doğru dürüst sağlam durması, kenetlenmesi ve ses çıkarmasıdır” dedi.

HDP’nin 7 milyon oy almış bir parti olduğunu hatırlatan Kerestecioğlu, bu tehditlerin ve saldırıların aynı zamanda milyonlara yapıldığına işaret etti. “Biz onlar gibi korumalarla gezmiyoruz, her zaman halk ile beraberiz ve HDP halktır, halk burada derken milyonları ifade ediyoruz” diyen Kerestecioğlu, “Korkan biz değiliz, onlar korkuyorlar. Bizim 7 yıldır yaşadığımız baskılar karşısında başka bir parti ayakta kalamazdı. Biz her şeye rağmen dimdik ayaktayız ve dimdik ayakta kalmaya da devam edeceğiz” vurgusunda bulundu.