Kerkük ve Diyala’da DAİŞ saldırısı

Kerkük ve Diyala’da meydana gelen DAİŞ saldırısında Heşdi Şabi grubundan Heşdi Sünni kanadına bağlı bir komutanın öldürüldüğü, 5’inin de yaralandığı belirtildi.

Kerkük'ün Hewice ilçesine bağlı Reşad kabasında dün gece DAİŞ çeteleri Heşdi Sünni gurubunun mevzilendiği Newafli köyüne saldırdı. Saldırı sonucu Heşdi Şabi grubundan Heşdi Sünni kanadına bağlı bir komutanın öldürüldüğü, 5’inin de yaralandığı belirtildi.

Öte yandan dün gece saat 20.00 sularında Kerkük’ün Tiseînî mahallesinde askeri üs bulunan Türkmen Efay Cephesi yakınlarında bir ses bombasının patlatıldığı öğrenildi. Bombanın Türkmen listesiyle seçime giden 2 adayın seçim bürosuna girdiği sıra patlatıldığı kaydedildi.

Ayrıca DAİŞ çeteleri dün gece Diyala’ya bağlı Gulale kasabasına yakın Husêney köyündeki Irak güçlerinin mevzilendiği alana saldırdı. Çetelerin saldırılarına Irak güçlerinin karşılık vermesi sonucu çıkan çatışma yaklaşık 45 dakika devam etti.

Diğer yandan çetelerin ağır silahlarla Irak ordusunun konuşlandığı bir başka noktaya daha saldırdı. Ölü ve yaralılar hakkında detaylara ulaşılamadı.