KESK: Düzenleme tüm tutsakları kapsamalı

KESK, infaz düzenlemesindeki ayrımcılığa tepki göstererek, siyasi, hasta, çocuk ve kadın tutsakların da tahliye edilmesi gerektiğini belirtti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), infaz düzenlemesine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, cezaevlerinde kapasitesinden fazla insan tutulduğu ve salgın nedeniyle tutsakların risk altında olduğu belirtilerek, “AKP iktidarı, bu süreçte cezaevlerinde tahliye konusunu suiistimal etmektedir. İktidar, sadece ülkemizin değil tüm insanlığın ilk kez karşılaştığı böylesine yaygın ve ölümcül salgın krizini bile canhıraş şekilde fırsata çevirmek istemektedir" denildi.

'TESADÜF DEĞİL, İDEOLOJİK TERCİH'

Açıklamada, son yıllarda çok sayıda muhalif gazeteci, akademisyen, aydın, milletvekili, belediye başkanı, avukat, öğrenci, sendika yöneticisi üyesinin “terör soruşturması” adı altında tutuklandığına dikkat çekildi.
"İktidarın kadın katillerini ve tecavüzcüleri salmaya hazırlanması bir tesadüf değil ideolojik ve siyasal bir tercihtir" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Salgının cezaevlerine sıçraması durumunda sonuçlarının tahminlerin ötesinde ağır sonuçlara, kitlesel ölümlere yol açacağı açıktır" uyarısı yapıldı.

'BU TUTUMDAN VAZGEÇİLMELİ'

Mevcut tutumdan vazgeçilmesi gerektiğini kaydeden KESK, "düzenleme, siyasal suçları da kapsayacak şekilde genişletilmeli, gazeteciler, yaşlılar, hasta mahkûmlar, çocuklar ve çocuklarıyla birlikte kalan kadınlar öncelikle tahliye edilmeli, infazlar ertelenmelidir" dedi.