KESK'ten HDP'ye dayanışma ziyareti

Van'daki KESK'liler, kayyum işgaline tepki göstererek, HDP’ye dayanışma ziyaretinde bulundu. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, kayyum atanmasına karşı Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) dayanışma ziyaretinde bulundu.

HDP Van İl Örgütü'ndeki ziyarette konuşan KESK MYK Üyesi Yılmaz Yıldırım, kayyum politikasının “darbe” olduğunu belirtti.

2016 yılında atanan kayyumlar döneminde yüzlerce emekçinin haksız ve hukuksuz bir şekilde emeğinden edildiğini hatırlatan Yılmaz, "Van'da 12 arkadaşımız gözaltına alındı. Derhal serbest bırakılsın. Tekrardan söylüyoruz. Kayyumlarla gasp edilen halkın iradesi teslim edilmeli. Bizler için eşbaşkanlar Bedia Özgökçe ve Mustafa Avcı'dır. Bu hiçbir zaman değişmeyecek. Halk iradesine yapılan darbeyi bir kez daha kınıyoruz” dedi.

'GASBA, TALANA KARŞI KOYACAĞIZ'

HDP İl Eşbaşkanı Ümit Dede ise, kayyum politikalarına, emek ve demokrasi güçleriyle birlikte karşı koyduklarını söyledi.

Kayyum politikasının gasp ve belediye imkanlarını kendi yandaşlarına aktarmak olduğu ifade eden Dede, “Her alanda gasba, hırsızlığa, yolsuzluğa ve talana karşı mücadele edeceğiz” diye konuştu.