Keskin ve Çapan’a 100 bin TL ceza

Özgür Gündem Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ve Yazıişleri Müdürü Reyhan Çapan’a, 100 bin TL para cezası verildi.

KHK ile Özgür Gündem'in Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ve Yazıişleri Müdürü Reyhan Çapan’ın yargılandığı duruşma görüldü. Star gazetesinin sahibi Murat Sancak hakkında 16 Ekim 2015 tarihinde yayımlanan “Milli, yerli ve çok fena kumarbaz” haberinden dolayı yargılanan gazetecilerin duruşması, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Çapan ve Keskin’in katılmadığı duruşmada avukatları Özcan Kılıç hazır bulundu.

Av. Kılıç, 4 aylık zaman aşımı süresinin dolduğunu ve bundan kaynaklı davanın düşmesi gerektiğini söyledi.

PARA CEZASI VE İLAN KARARI

Hakim, Keskin ve Çapan’a “Yaygın süreli yayınlarda düzeltme ve cevap yazısını yayımlamamaları” suçunu işledikleri iddiasıyla, ayrı ayrı 50 bin TL para cezası verdi. Hakimlik ayrıca tekzibin tirajı 100 binin üzerinde olan iki ayrı gazetede ilan şeklinde yayımlanmasını karara bağladı.

İLK DEĞİL

Eren Keskin'e son dönemde 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' ve basın suçu olarak değerlendirilen faaliyetlerinden ötürü defalarca para cezası verilmişti. Geçtiğimiz günlerde bu cezaların miktarı 105 bin TL'yi bulmuş, Keskin ise "Benim böyle bir param yok. Bu durum demokratik hiçbir yönetimde olacak bir şey değildir" demişti.