Keskin ve Türkdoğan yeniden İHD Eş Genel Başkanları seçildi

İnsan Hakları Derneği (İHD) 20’nci Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetim belirlendi. Öztürk Türkdoğan ve Eren Keskin bir kez daha Eş Genel Başkanlığa seçildi.

İHD “Geçmişten geleceğe insan hakları, barış ve demokrasi için mücadelemiz sürüyor” şiarıyla 20’nci Olağan Genel Kurulu’nu topladı.

Ankara’da yapılan Genel Kurul’a yeni bir Çalıştay Tüzük Kurulu yapılması kararlaştırıldı.

Merkez Yönetim Kurulu faaliyet, mali ve merkez denetleme kurulunun raporlarının sunularak tartışıldığı Genel Kurul’da giderek tırmanan insan hakları ihlalleri değerlendirildi.

Toplantı sonunda tek liste ile yapılan seçimlerde yeni dönem Eş Genel Başkanlığı’na Öztürk Türkdoğan ve Eren Keskin bir kez daha seçildi.

İHD Yönetim Kurulu’na seçilen isimler şöyle: Öztürk Türkdoğan, Eren Keskin, Gülseren Yoleri, Rehşan Bataray Saman, Hüseyin Küçükbalaban, Hüsnü Öndül, Hatice Necla Şengül, Osman İşçi, Abdullah Zeytun, M. Tahir Saçaklıdır, Metin Klavuz, Cihan Aydın, Mehmet Acettin, Nuray Çevirmen, Selahattin Okçuoğlu, Mehmet Aker, Bedri Kuran, İlhan Öngör, Cemal Babaoğlu, Hayrettin Pişkin, Servet Üstün Akbaba, Ercan Yılmaz, Güldane Kılıç, Hamdi Bayhan ve Bülent Temel.

Onur Kurulu üyeleri: Reyhan Yalçındağ Baydemir, Aygül Demirtaş, Cüneyt Durmaoğlu, Mithat Can ve İlyas Kara.

Denetleme Kurulu: Ali Ekber Kaypakkaya, İsmail Boyraz ve Zeynep Ceren Boztoprak.