Almanya kentlerinde Yeşil Sol Parti için seçim stantları

Almanya'nın Kiel, Wuppertal, Krefeld, Düsseldorf kentlerinde yaşayan Yeşil Sol Parti gönüllüleri, kurdukları stantla herkesi sandık başına giderek oy vermeye çağırdı.

Yeşil Sol Parti gönüllüleri, yaklaşan seçimlere yönelik bilgilendirme amaçlı Almanya'nın Kiel, Wuppertal, Krefeld, Düsseldorf  kentlerinde stant açtı.

KIEL

Kiel'de yaşayan Yeşil Sol Parti gönüllüleri yaklaşan 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri dolayısıyla Europlatz’da stant açtı.

Etkinlik için önceden hazırlanmış reklam ve tanıtım afişleri hazırlayan Kiel Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Kiel’de yaşayan Türkiye ve Kurdistanlı halklara çağrıda bulundu. Seçimlerin Türkiye ve Kurdistan halkların geleceği açısından önemi vurgulanan çağrıda, herkesin sandık başına gitmesi istendi.

Açılan stant, çevredeki halkın ilgisini çekti.

WUPPERTAL

Wuppertal'da ise Hauptbahnhof'ta bir araya gelen Yeşil Sol Parti gönüllüleri, seçim çalışmaları çalışmaları çerçevesinde bilgilendirme standı açtı. Çok sayıda bildiri dağıtılan stant, saat 18.00'da sona erdi.

KREFELD

Almanya’nın Krefeld kentinde Emek ve Demokrasi İttifakı'nı destekleyen EMEP ve DİDF temsilcileri, Avrupa’da 27 Nisan’da başlayacak olan seçimler için bilgilendirme çadırı kurdu. Çadırda Yeşil Sol Parti'nin bütün ezilen ve yok sayılan kimliklerin bir arada eşit, özgür ve ortak yaşamasının yol haritası olduğunu ifade eden bildiriler dağıtıldı ve 1 Mayıs İşçi Bayramı vesilesiyle yapılacak etkinliklere katılım çağrısı yapıldı. 

DÜSSELDORF

Düsseldorf'un en işlek caddelerinden Königshalle'de saat 15.00'te Yeşil Sol Parti gönüllüleri öncülüğünde bilgilendirme standı açıldı. Çok sayıda bildirinin dağıtıldığı stant, çevredekilerin ilgi odağı oldu. Halaylarla devam eden stant kısa sürede seçim şölenine dönüştü. Etkinlik saat 18.00'a kadar devam etti.