Kılıçdaroğlu, AKP’nin yeni işgal planına da destek verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın Rojava’ya yönelik “Barış Koridoru” altındaki yeni işgal projesine de destek verdi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı ziyareti sırasında konuşan Kılıçdaroğlu, Salı günü MGK toplantısından çıkan yeni işgal planını değerlendirdi.

AKP rejimin herhangi bir “sınır ötesi” operasyonuna destek veren Kılıçdaroğlu, Ortadoğu’da barışı hep savunduklarını iddia etti.

Kılıçdaroğlu, “Bu bağlamda barış koridoru da olabilir, özel bölge de olabilir” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Dolayısıyla Türkiye içinde bulunduğu coğrafyada kendi güvenliğini sağlayacak bütün adımları atmak zorundadır, buna öyle bakıyoruz” diye ekledi.

BASKI VE İŞGALİN DESTEKÇİSİ OLDU

Kılıçdaroğlu, daha önce de rejimin işgal planlarının arkasında yer almıştı. Kılıçdaroğlu özellikle Efrîn işgali, Cerablus ve diğer bölgelerdeki işgaller, Güney Kürdistan’a yönelik işgaller ile rejimin geçmişte işlediği katliam ve soykırımların inkarına destek vermişti.

Aynı Kılıçdaroğlu, HDP’li vekiller ve seçilmişlerin cezaevlerine konulmasını sağlayan ve Türkiye’de tek adam rejimine götüren yasa ve düzenlemelerin de sorumluları arasında yer alıyor.