‘Kimse sesimi duymazsa ölümle yüz yüze kalacağım’

İzmir Ödemiş T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutsak edilen kanser hastası Mehmet Salih Filiz, “Hiç kimse sesimi duymasa ölümle yüz yüze olacağım” diyerek duyarlılık çağrısında bulundu.

23 yaşındaki tutsak Mehmet Salih Filiz, kalın bağırsak kanseri, kemik erimesi ve tüberküloz hastalığı taşıyor.

Sağlığına ilişkin son durumu ailesiyle yaptığı görüşmede aktaran Filiz, 1 Haziran tarihinde gitmek istememesine rağmen zorla ilçe hastanesine götürüldüğünü belirtti.

Filiz maruz kaldığı uygulamaları şöyle anlattı: “İlçe hastanesinde Gastroenteroloji Polikliniği’nin olmaması ve fiziki anlamda muayene edebilecek bölüm ve doktor yoktu. Gittiğim hastanedeki doktorlar hiç ilgilenmedi. Sırf heyet raporunun olumlu yazılması için hastaneye götürüldüm. Doktorlardan biri ‘tahliye olması gerek bu hastanın’ dedi. Fakat bir telefon geldi ve doktorun fikri birden değişti. Nedeni neydi anlamadım.”

Hastane dönüşü çok kötü bir odada karantinaya alındığını belirten tutsak Filiz, “Koğuşta hamamböceği kaynıyor ve ortalık pislik içinde” dedi.

Filiz şunları ekledi: “Hastane dönüşünde yanıma koğuş arkadaşlarımdan birini vereceklerini söylediler fakat vermediler. Şuan bulunduğum karantinada yaşlı bir kişiyle kalıyorum. Gardiyanlar, ‘yaşlı adam sana yardımcı olur’ dediler. Adamın kendine bakacak durumu yok. Baygınlıklarım oluyor yaşlı adam müdahale edemiyor. Karantina koğuşlarında hijyen koşuları yok hiç kimse sesimi duymasa ölümle yüz yüze olacağım.”