Kırıklar Cezaevi’ndeki açlık grevine 3 tutsak daha katıldı

Kırıklar Cezaevi’nde bulunan ağır hasta tutsakların sürdürdüğü süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine 2’nci grup da dahil oldu.

Kırıklar 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan ağır hasta tutsak Zeki Bayhan, Ramazan Çelik ve Yücel Kızmaz, 28 Ağustos’ta cezaevinde yaşanan hak ihlallerine karşı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi başlattıklarını duyurmuştu. Bugün ise hasta tutsak İbrahim Tikan, yakınlarına gönderdiği mektup ile 5 Eylül’de Behram Sağdıki ve Mehmet Faruk Araz’ın içinde bulunduğu ikinci grubun da greve dahil olduğunu aktardı.

‘UYGULAMALAR DEVAM EDİYOR’

Tutsakların farklı odalarda ancak 3 hasta tutsağın aynı odada tutulması, havalandırmaların üst kısımlarının tellerle kapatılması, spor ve sosyal etkinliklerin kısıtlanması uygulamaların kaldırılması talepleriyle açlık grevi başlatılmıştı. Bir önceki Cezaevi Birinci Müdürü Haydar Ali Ak’ın getirdiği bu uygulamaların devam ettiğini, yeni gelen hapishane müdürünün izinde olması nedeniyle sorunun çözülmediğini bildiren tutsaklar, kamuoyuna eylemin ölüm aşamasına gelmemesi için duyarlılık çağrısında bulundu.

Tutsaklar koşularda iyileşme olmaması durumunda üçüncü grubun da Pazartesi günü açlık grevine başlayacağını duyurdu.