Kırkazak: HDP’nin getirdiği bayrağı ileri taşıyacağız

Yeşil Sol Parti MYK Üyesi Cahit Kırkazak, HDP’nin bugünlere getirdiği bayrağı ileriye taşıyacaklarını vurgulayarak, “Hedefimiz yüzde 20’yi aşarak ciddi sayısıyla Meclis’te temsil edilmektir” dedi.

HDP ve Yeşil Sol Parti tabanının seçime tamamıyla hazır olduğunu belirten Yeşil Sol Parti MYK Üyesi Cahit Kırkazak, “Toplumun büyük kesimi Yeşil Sol Parti'nin farkındaydı. Bir tek adres gösterilsin diye bekliyorlardı” şeklinde konuştu.  

Yeşil Sol Parti MYK Üyesi Cahit Kırkazak, ANF’ye konuştu. HDP’nin kapatılma ihtimaline karşı halkı alternatifsiz bırakmamak için örgütleme çalışmalarına hız kazandırdıklarının altını çizen Kırkazak, şöyle devam etti: “Yeşil Sol Parti 51 il, 235 ilçede örgütlüydü. Birçok ilde örgütlememiz devam ediyor. Amacımız seçim öncesi ve seçim sonrası Türkiye'nin 81 ilinde örgütlü hale gelmek. Karadeniz'de Ege'ye, Akdeniz'den Kurdistan’ın bütün il ve ilçelerine kadar. HDP ve Yeşil Sol Parti tabanı seçime tamamıyla hazır. Toplumun büyük kesimi Yeşil Sol Parti'nin farkında. Bir tek adres gösterilsin diye bekliyorlardı. Biz artık seçime hazırız.”

HEDEFİMİZ YÜZDE 20’Yİ AŞMAK

Parti olarak hedeflerinin HDP’nin bugünlere getirdiği bayrağı ileri taşımak olduğunu vurgulayan Kırkazak, “Yeşil Sol Parti olarak HDP’den farklı değiliz, mücadele ortaklığından gelen bileşenlerdeniz. Bizim görevimiz, HDP'nin getirdiği bayrağı ileriye taşımaktır. HDP, 2015 seçimlerinde 13.2’yi yakalamıştı. Toplum şunun farkında; şimdiye kadar umut HDP'deydi. Son 7 yıldır faşizme karşı herkesin gözü kulağı HDP’deydi, çünkü direnen ve çözüm sunan HDP'ydi. Aslında HDP'nin direnmesi, faşist iktidarın kimyasını bozdu. Şimdi herkes Yeşil Sol Parti’yin anahtar olacağını düşünüyor. Parlamento aritmetiği bizim açımızdan çok önemli. Hedefimiz yüzde 20’yi aşarak ciddi sayısıyla Meclis’te temsil edilmektir” şeklinde konuştu. 

İKİ İTTİFAK DA AYNI ZİHNİYETTE

Cumhur ve Millet ittifaklarının esasen birbirinden farklı olmadığını; Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bütün bileşenleriyle tüm sorunların çözümüne odaklandığını belirten Yeşil Sol Parti MYK Üyesi Cahit Kırkazak, şunları ekledi: “Yeşil Sol Parti, sistemin gadrine uğrayan, demokratik bir cumhuriyet isteyen herkesin partisidir. Demokrasi, özgürlük, barış, eşit yurttaşlık isteyen herkesin, bu seçimine önemine uygun tercihte bulunacağına inanıyoruz.”