Kışanak: Mücadele ve dayanışmayla bu zorluğu atlatabiliriz

Rehin tutulan Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, AKP'nin gaspçı uygulamalarına dikkat çekerek, "Altı milyon oy alan bir siyasi yapı tasfiye edilmek isteniyor" dedi.

Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde rehin tutulan Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Avrupa"dan kendisine mektup gönderenlere cevaben bir mektup kaleme aldı.

Kışanak'ın mektubu şöyle:

"Sevgili dostlar,

Öncelikle gösterdiğiniz dostluk ve dayanışma için çok teşekkür ediyorum. Tutuklandığım günden beri, bir gün bile beni yalnız bırakmadınız. Sizlerden dostluk ve dayanışma mesajları içeren kartlar mektuplar almanın bana ve burada bulunan tüm siyasi rehine kadınlara, güç ve moral verdiğini belirtmek istiyorum.

'ALTI MİLYONLUK SİYASİ YAPI TASFİYE EDİLMEK İSTENİYOR'

Zor bir dönemden geçiyoruz. İnsanlık tarihinin mirası olan tüm demokratik değerler hiçe sayılarak, altı milyon oy alan bir siyasi yapı tasfiye edilmek isteniyor. Bizlerin şahsında bütün topluma, özellikle de kadınlara gözdağı veriliyor. Biz bunun farkındayız, ama rehine politikasının sahipleri, kadınları özgürlük yolculuğunun artık geri döndürülemez bir mesafe katettiğinin farkında değiller.

Belediye başkanlığı ve milletvekiliği yapmış toplam 10 kadın arkadaşız bu cezaevinde. F tipi cezaevlerinde üçer kişilik hücrelerden oluşuyor. Bizler de en fazla üç kişi aynı koğuşta kalabiliyoruz.

'AMED HALKININ HAKKI GASP EDİLDİ'

Hepimiz çok iyiyiz. Özgürlüğe, demokrasiye, barışa dair umutlarımız her zamankinden daha güçlü. Uğruna bedel ödemeyi göze aldığımız demokratik değerlere dünyanın dört bir yanında sahip çıkan dostlarımızın var olduğunu bilmek çok önemli. Dostluk, dayanışma ve mücadele ile bu zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum.

25 Ekim 2016 tarihinden beri tutukluyum. Benim şahsımda Amed halkının yönetime katılma hakkı gasp edilmiş durumda. Amed iki milyona yakın nüfusu olan bir kent ve iki yıldan beri seçimle iş başına gelmiş yönetimi yok. Atanmış bir kişi kenti yönetiyor.

'GIYABIMDA YARGILAMA YAPILIYOR'

Hakkımda açılan davanın yargılama süreci devam ediyor, ancak şimdiye kadar hiçbir duruşmaya götürülmedim. Gıyabımda bir yargılama devam ediyor. Düşünce özgürlüğü kapsamında olan siyasi parti faaliyetleri, basın açıklamaları, miting konuşmaları suçlama konusu oluyor. Önümüzdeki  duruşma  Ekim ayında yapılacak, duruşmaya götürülmek için ısrarcı olacağım. Ama götürülüp götürülmeyeceğimi bilemiyorum.

'DAHA İYİ BİR GELECEK KURACAĞIZ'

Tüm dostlarımızın bu mesajımı, bana gönderdikleri dayanışma kartlarına bir cevap olarak kabul edeceklerini umuyorum. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, daha iyi bir gelecek, daha iyi bir dünya kuracağımıza dair umutlarımı sizlerle paylaşıyorum.

Özgür günlerde görüşmek dileğiyle."