Kızıldere şehitleri Zürih'te anıldı

Türkiye ve Kürdistan'da devrim mücadelesi yürütürken 30 Mart 1972'de Kızıldere'de şehit düşen 10 devrimci İsviçre'nin Zürih kentinde anıldı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Tarafından Staufacher meydanında düzenlenen anmaya çok sayıda devrimci kurum katılarak destek verdi. Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmada Almanca basın metni okundu. 

HBDH adına burada yapılan açıklamada Kızıldere katliamına giden süreç aktarıldı. Açıklamada '30 Mart 1972 tarihinde Tokat’ın Kızıldere köyünde THKP/C ve THKO savaşçılarının faşit Türk devleti tarafından kuşatıldılar.Günün sonunda 10 devrimci Türkiye ve Kürdistan Halklarına büyük bir direniş mirası bırakarak toprağa düşüyordu.' denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

12 Mart 2016 tarihinde Türkiye ve Kuzey Kürdistanlı devrimci-yurtsever parti ve örgütler tarafından oluşturulan Halkların Birleşik Devrim Hareketi ortak düşmana karşı yoldaşlaşma zemininde yaratılan bu tarihsel devamcısı olma iddiasıyla yaşam buluyordu. Bugün HBDH 8. Mücadele yılında, Kürdistan, Türkiye ve Avrupa’da faaliyet yürüten en dinamik ve militan devrimci koordinasyondur.

Aynı 1968’de olduğu gibi Türkiye ve Kürdistan halklarında faşizm ve sömürgecilikten kurtulma,özgürlüğü kazanma arayışlarının hiç olmadığı kadar yükseldiği bugünler de,tarih bilincimiz ve devrimci öngörülerimiz bizlere halka yönelik faşist bir saldırılara karşı hiç olmadığımız kadar hazırlıklı gerektiği söylemektedir.Yaşamın her alanında birleşik ve topyekün bir direniş hattını bugünden inşaa etmek için adım atmalı ileri çıkmalıyız.

HBDH, bu direniş cephesinin en ilerici,devrimci ve kararlı mevzisidir.

HDBH mayasını Kızıldere, Nurhak, Vartinik, Eruh, Gezi, Kobane, Efrin ve zindan direnişlerinden almaktadır.

Üzerinde yükseldiğimiz bu tarihsel miras Türkiye ve Kurdistan Halklarının ağır bedeller ödeyerek bugünlere taşıdığı anti-kapitalist,anti-faşist ve anti-sömürgeci mücadelesinin özüdür.

Yarım asırdır ortak düşmana karşı birlikte sürdürdüğümüz bu savaşı artık emekçi sınıfların ve ezilen ulusların zaferiyle bitirmeliyiz.

8. Mücadele yılımızda devrimden çıkarı olan tüm güçleri Kızıldere ruhuyla yoldaşlaşmaya davet ediyoruz.

Yapılan konuşmaların ardından anma devrimci mücadelenin ortaklaştırılması çağrılarının yer aldığı sloganlarla sonlandırıldı.