KKP: HDP’nin yanındayız, yanında olacağız

HDP’ye yönelik AKP-MHP’nin düzenlediği siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösteren KKP Merkez Komitesi, “HDP’nin yanındayız” mesajı verdi.

Yazılı bir açıklama yapan Partiya Kominista Kurdistan (KKP) şunları belirtti: “5 yıldır sistematik olarak HDP’ye saldıran faşist rejim saldırılarına bir yenisini ekledi. 7 ilde yapılan operasyonlarda HDP’de yöneticilik, milletvekilliği, belediye başkanlığı yapmış ya da halen yapmakta olan çok sayıda kadın ve erkek politikacı gözaltına alındı.

Faşist rejim bunu hep yapıyor. Eli altındaki yargıyı, polisi, bürokrasiyi daha da faşistleştiren mevcut hükümet bu güçleri sadece faşist devletin değil, kendi iktidarının da kılıcı gibi kullanıyor. Bu kılıcı her sallayışında onlarca, yüzlerce devrimci, demokrat, Kürt ve öteki muhalifleri vuruyor.

12 Eylül rejiminin Anayasası üzerinde yapılan değişikliklerle daha beter hale getirildi. Siyasi partiler yasası, seçim yasası, ceza yasası, yerel yönetim yasaları ve daha sayısız yasanın özü ve biçimi ince ince işlenerek eskilerine rahmet okutacak derecede rafine faşist hale getirildi. Ortada burjuva demokrasisi, güçler ayrılığı, yargının, yasamanın bağımsızlığı, denetleme – dengeleme mekanizmaları diye bir şey kalmadı. Yürütmenin, yasamanın, yargının, bürokrasinin, kısacası her şeyin başı faşist diktatör Erdoğan ve onun kapıkulları devleti, sistemi, düzeni baştanbaşa değiştirdi; Türk – İslam sentezi anlayışına dayalı faşist niteliğe kavuşturdu.

İKTİDAR, KENDİ SUÇUNUN CEZASINI HDP’YE KESİYOR

Hükümet 6–8 Ekim Kobanê protestolarını bahane gösteriyor. IŞİD’i Kobanê üzerine saldırtan Erdoğan ve hempaları bu saldırının Kürdistan’ın bütün parçalarında, dünyanın dört bir yanında yarattığı tepkilerin ülkemizde su yüzüne vurmasını hazmedememiş; şiddetle üzerine gitmişti. Şimdi de intikam alıyor; kendi suçunun cezasını HDP’ye kesiyor.

Erdoğan ve hempaları tedirgin, paranoya içindeler. Ellerine geçen iktidarı ve onun nimetlerini ilelebet korumak, baki kılmak istiyorlar. Kürdistan ve Türkiye halklarının devrimci – demokratik birikiminden, alttan alta ısınan öfke ve tepki hareketinden korkuyorlar. 12 Mart faşizminin, MC iktidarlarının, 70’li yılların sivil ve resmi faşist saldırı kombinasyonlarının, 12 Eylül askeri faşizmi ve onu izleyen Özallı, Demirelli, Çillerli, Erbakanlı devirlerin, hatta kendi 18 yıllık iktidarlarının halklarımızı dize getirmek için giriştiği terör, zulüm ve katliamların hiçbirinin istenen amaca erişemediğini, halklarımıza boyun eğdirmediğini biliyorlar. Gezi direnişinin korkusu yüreklerindedir, 7 Haziran 2015 seçim sonuçları halen uykularını kaçırıyor; son yıllardaki bütün referandumlarda, seçimlerde hep kaybettiklerini, badireyi ancak terör ve hileyle kıl payı atlattıklarını, daha da olmadı seçim sonuçlarını hiçe sayıp seçimleri tekrarlayarak, o da olmadı mı seçilmiş milletvekillerini, belediye başkanlarını hapsederek, belediyelere kayyum atayarak günü kurtarmaya çalıştıklarını dünya alem biliyor.

HALKIMIZ SUSMADI, SUSMAYACAK

HDP’ye saldırılar bitmiyor; bitmeyecek. Faşist rejim son 30 yılın tecrübeleriyle biliyor ki parti kapatmalar, hele de Kürt partilerini kapatmalar boşunadır. Kökleri halkımızın ulusal özgürlük, adalet ve toplumsal kurtuluş özleminin derinliklerinde olan Kürt devrimci demokrat örgüt ve partilerini kapmak istedikleri sonucu vermiyor; kapatılanın yerine hemen yenisi kuruluyor. O yüzden sömürgeci faşist devlet artık parti kapatmıyor, sürekli darbe vurarak, sürekli taciz ederek, sürekli budayarak kurutmaya çalışıyor. Ancak hiçbiri sökmedi, sökmeyecek. HDP bitmedi, bitmeyecek. Halkımız susmadı, susmayacak.

HDP’nin yanındayız, yanında olacağız. HDP’yi var eden, yaşatan, bugüne dek getiren halkımız da HDP’nin yanındadır.”