KNK: Belçika'nın kararı Türk devletinin gerçek yüzünü gösterdi!

KNK, Belçika'nın "PKK terör örgütü değil" kararını memnuniyetle karşılayarak, "Kürt halkının meşru, haklı ve insani mücadelesi bu kararla bir kez daha tescillenmiştir" dedi.

KNK Yürütme Konseyi, Belçika mahkemesinin "PKK terör örgütü değildir” yönündeki kararı üzerine bugün yazılı açıklama yaptı.

Türk hükûmetinin itirazının da sonuç vermediğine dikkat çeken KNK, "Mahkeme PKK'nin uluslararası-devletlerarası olmayan silahlı çatışma hukuku kapsamında bir hareket olduğu hükmüne vardı. Buna göre, uluslararası savaş hukukunun hem Kürt Özgürlük Hareketi-PKK hem de Türk devleti için geçerli olduğu tespitini yapmıştır. Mahkeme aynı zamanda TAK grubunun PKK ile herhangi bir bağlantısının tespit edilemediği sonucuna vardı. Böylelikle Türk devletinin ve bazı kesimlerin sürekli kullandığı bu argüman da boşa çıkmış oldu" dedi.

'KARALAMA VE SALDIRILAR BOŞA ÇIKTI'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Bu karar ile yine Türk devletinin halkımıza ve onun meşru temsilcilerine karşı yürüttüğü karalama, suçlama ve saldırıları boşa çıkmıştır. Kirli savaşın gerçek yüzü de açığa çıkmıştır. Türk devletinin Kürdistan'da yürüttüğü kirli savaş ve soykırım böylelikle yeni bir aşamaya girmiştir.

KNK olarak Belçika İtiraz Mahkemesinin verdiği bu kararı memnuniyetle karşılıyor ve halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

Yine AB'yi bir an önce PKK'yi 'terör örgütleri listesi'nden çıkarmaya çağırıyoruz.

Kürt halkının meşru, haklı ve insani mücadelesi bu kararla bir kez daha tescillenmiştir."