Koç Üniversitesi işçileri: Sonuna kadar direneceğiz

Koç Üniversitesi taşeron temizlik işçilerine dönük sürgün ve işten çıkarmalar sürüyor. İşçiler, sonuna kadar direneceğini vurguladı.

Bayram ikramiyesi ve gıda desteği istedikleri için sürgün edilen Koç Üniversitesi taşeron temizlik işçilerinden Emine Kocabal’ın işten çıkarıldığı ortaya çıktı. Sabah SGK’den gelen mesajla iş kanununun 48. Maddesi’nden işten çıkarıldığını öğrenen Kocabal, haklarını alana kadar direneceğini kaydetti.

Direnişlerinin 5. gününde tekrar Koç Üniversitesi önüne gelen işçiler, mücadeledeki kararlıklarını bir kez daha vurguladı. Koç Üniversitesi öğrencileri ve hocalarının destek verdiği direnişte, “Hak talep etmek suç değildir, haklarımız için direniyoruz, kazanacağız” yazılı pankartı açan işçiler, açıklama yaptı. Sık sık, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Direne direne kazanacağız”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganlarının atıldığı eylemde, işçiler teker teker söz alıp, haklarını alana kadar hiçbir yere gitmeyeceklerinin altını çizdi.

'BUNDAN SONRA DAHA ÇOK SESİMİZİ DUYURACAĞIZ'

İşçilerden Mustafa Baz, 5 gündür yaptıkları direnişin sadece bir prova olduğunu, bundan sonraki eylemlerinin daha ses getirici olacağını belirterek, işçileri desteğe çağırdı. Koç Üniversitesi’nde 6 yıldır çalıştığını belirten Fatma Elibol, daha iyi bir yaşam talebiyle sadece bayram ikramiyesi ve gıda yardımı istedikleri için kendilerine yapılmadık mobbing kalmadığını anlattı. Bu mobbing karşısında yılmadıklarını vurgulayan Elibol, sonunda Koç Üniversitesi yönetimi ve Eurest taşeron firmanın bir olup, kendisinin de içinde bulunduğu 6 işçiyi hukuksuzca sürgün ettiğini söyledi.

YÖNETİCİ: TUVALETİNİZİ ORMANA YAPIN

Koç Üniversitesi yönetiminin okulun tuvaletini bile kullanmalarına izin vermediğine dikkat çeken Elibol, “Orada Olcay Erbakan diye bir yönetici var ve bizimle alay ederek, sanki kendilerinin hiç bacıları, anneleri yokmuş gibi, ‘ Gidin ormanda tuvaletinizi yapın’ dedi. Köpek miyiz biz? Bunu söylemekten insan olarak utanın” dedi.

Ali Koç’da da seslenen Elibol, “Personeline bunu mu layık görüyor? Ben bir insanım, insan! Bir kadın olarak beni ormana mı layık gördü? Burada anladık ki aslında direniş Koç’a yönelik olmalıymış. Çünkü Eurest taşeron bir maşa ve maşayı nereye tutarsan oraya atıyorsun. Gelip bizden özür dileyerek hakkımızı verecekler. Özellikle tuvalet mevzusunda bir özür bekliyorum. Ali Koç kendi annesini, ablasını tuvalete ormana yolladığını düşünsün" diye konuştu.
İşçilerden Zöhre Şahin ve Fatma Çakır ise haklarını alana kadar mücadele edecekleri vurgusunda bulundu.

 Saat 17.00 kadar direniş alanında kalacaklarını duyuran işçiler, herkesi dayanışmaya çağırdı.