Kocaeli, Malatya ve İstanbul'da tutuklamalar

Kocaeli'de 2, Malatya'da 1 kişi tutuklandı. İstanbul'da da bir gazeteci tutuklandı.

AKP-MHP iktidarının siyasi soykırım uygulamaları devam ediyor.

KOCAELİ
Kocaeli’de HDP yöneticileri Teyyar Özkaya, Adnan Ediş ve Siracettin Başboğa, dünkü siyasi soykırım operasyonunda gözaltına alındı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi.
Savcılıkta ifadeleri alınan HDP'liler, "örgüt propagandası yapmak" iddiası ve tutuklama talebiyle  Kocaeli 1’inci Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
Kocaeli 1'ci Sulh Ceza Hakemliği'nde ifadeleri alınan Özkaya ve Başboğa "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklandı. Ediş ise serbest bırakıldı.
Özkaya ve Başboğa’nın Kandıra Cezaevi'ne götürüldüğü öğrenildi.

MALATYA
Malatya’nın Hekimhan ilçesinde dün jandarma tarafından gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi İlçe Eşbaşkanı Muharrem Özbey ve parti üyesi Aziz Polat, Malatya Adliyesi'ne çıkarıldı. Sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar gerekçe gösterilerek, "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla savcıya ifade veren Özbey ve Polat, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Hakime ifade veren Özbey adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Polat tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İSTANBUL
Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “örgüt propagandası yaptığı” iddiasıyla dün gözaltına alınan Net Haber Ajansı Muhabiri Emre Orman, bu sabah Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’ne getirildi. Savcılık tarafından ifadesi alınan Orman, mahkemede tutuklandı.