Koçyiğit: İşçiler daha çok örgütlenmeli

HDK'nin Emek Kurultayı İstanbul'da başladı. HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, AKP'nin emeğin haklarına saldırdığına dikkat çekerek, mevcut işçi örgütlenmesinin yetersiz olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Emek Meclisi'nin "İnançla, Umutla Emek Kurultayına" şiarıyla düzenlediği kurultay İstanbul Tabip Odası'nda başladı. Kurultayda emeğin güncel durumu, sorunları ve çözüm arayışları, kadın işçilerin örgütlenme sorunlarına genel bakış ve yerel emek çalışmalarının aktarılması konuları işlenecek. 

'AKP EMEK MÜCADELESİ YÜRÜTENLERİ TASFİYE EDİYOR'

Açılış konuşmasını yapan HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, Türkiye'de yaşanılan krizin ilk olarak yöneldiği kesimlerin işçiler, yoksullar ve emeğin hakları olduğunu belirtti.

"2001 yılından sonra IMF'nin ve Dünya Bankasının programını uygulamak üzere Kemal Derviş'in programı AKP eliyle uygulandı" diyen Koçyiğit, "Bunu en iyi bir şekilde hukuksal zemine kavuşturdular ve 10 Haziran 2003 yılında 4857 sayılı iş kanunuyla da buna bir yasallık kavuşturdular" diye ekledi.

OHAL dönemindeki KHK'lere dikkat çekerek, 130 binin üzerinde ihraç yapıldığını hatırlatan Koçyiğit, emek mücadelesi yürütmek isteyenlerin de tasfiye edildiğini söyledi.

'MEVCUT ÖRGÜTLÜLÜK YETERSİZ'

HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, işçilerin daha çok örgütlenmesi gerektiğini, varolan örgütlülüğün yeterli olmadığını söylerken, "Krizi yaratanlar bizler değiliz, sonuçlarına katlanan biz olmayacağız" mesajını verdi.

Program, Kocaeli Üniversitesi'nden ihraç edilen Akademisyen Hakan Koçak'ın konuşması ve soru-cevap bölümüyle devam etti.