Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Festival için çağrı: Geniş katılımla faşizme yanıt verelim

25. Uluslararası Kürt Kültür Festivali Tertip Komitesi, yarın düzenlenecek festivale geniş katılım sağlanmasının AKP faşizmine yanıt niteliğinde olacağını belirtti.


Köln'de 16 Eylül'de düzenlenecek 25'inci Kürt Kültür Festivali'ne ilişkin bugün yazılı açıklama yapıldı.

Festival Tertip Komitesi tarafından yapılan açıklamada, "Bugün Türk özel savaş medyası yalan ve manipüle haberlerle 25. Uluslararası Kürt Kültür Festivali'ne yönelik özel savaş yöntemleri ile saldırmaktadır. Herkes bilmeli ki 40 yıldır bedel ödeyerek elde ettiğimiz kazanımlarımız ve Önderliğimizin özgürlüğü asla vazgeçmeyeceğimiz kırmızı çizgilerimizdir. Biliyoruz ki yurtsever halkımız ve dostlarımız 16 Eylül'de Köln şehrine akın akın gelerek festivalini coşkuyla kutlayacaktır" denildi.

'KRİMİNALİZE ETMEK İSTİYORLAR'

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Diktatör Erdoğan'ın özel savaş medyasının bugüne kadar var olan Türk-Alman kirli siyasi ilişkilerine dayanarak Kürt kurumlarının Avrupa'daki etkinliklerini kriminalize etme çabaları beyhudedir.

Başta Alman halkı olmak üzere bütün insanlık, Erdoğan'ın IŞİD'in halifesi olduğunun, insanlık duşmanı ve katillerinin temsilcisi olduğunun farkında.

Merkel hükûmetinin Erdoğan'ın diktatörlüğüne yıllardır destek verdiği ve bütün savaş politikalarına ve kirli siyasetine göz yumarak destek verdiği biliniyor. Bundan dolayı 25 yıldır kesintisiz her yıl yaptığımız Kürt Kültür Festivali'nin, keyfi uygulamalarla ve alınan siyasi kararlarla coşkusu ve kitle katılımı engellenmek isteniyor.

'KATILIM VE COŞKUMUZU ENGELLEYEMEYECEKLER'

Bütün bunlara rağmen yiğit ve fedakar halkımız 16 Eylül Cumartesi günü Köln'de 'Reber Apo'ya özgürlük' sloganı ile Köln'ü serhildan alanına çevirecektir. Hiçbir güç ve kirli siyaset halkımızın festivale katılımını ve coşkusunu engelleyemeyecektir.

Tertip Komitesi ve Nav-Dem olarak tüm teknik hazırlıkları bitirmiş durumdayız ve özellikle bu yıl halkımızın ve dostlarımızın en üst boyutta katılımı, Erdoğan diktatörlüğüne ve Merkel hükûmetinin tavrına karşı en büyük cevap olacaktır.

Festival arifesinde de Türk devletinin insanlık dışı saldırıları festivale olan katılımı daha da önemli kılmaktadır. Teybet Ana gibi Hatun Ana'nın da cenazesine ahlaksızca ırkçı, faşist, intikamcı yaklaşım Kürt halkına yaklaşımdır. AKP-MHP faşist blokuna vereceğimiz cevap, direnişi yükseltmekle, yarınki festivale en üst boyutta katılımla olacaktır.

ÇAĞRI

Bu yüzden başta Kürt halkı olmak üzere tüm devrimci, demokrat, sosyalistleri, bütün inanç kurumlarını, anti-faşistleri, anti-kapitalistleri, kadın hareketlerini, ekolojistleri, gençlik hareketlerini coşkusu ile, renkleri ile festivale çağırıyoruz."