Köylüler AKP'nin seçim kömürünü sokağa attı

Batman'ın Aksu Köyü sakinleri, AKP'nin her seçim öncesi rüşvet olarak dağıttığı kömürü "Oyumuz satılık değil" diyerek sokağa attı.

AKP, her seçim öncesi gibi bu seçimde de oy oranının yükseltmek için bedava kömür dağıtmaya başladı. Batman'ın Hasankeyf İlçesine bağlı Aksu Köyü (Hizûwê) köyünde AKP tarafından seçim rüşveti olarak dağıtılan kömür halk tarafından sokağa atıldı.

AKP'nin her seçim öncesi kömür ile halkın gözünü boyamaya çalıştığını söyleyen köylüler, artık bu tür oyunlara gelmediklerini vurguladı.

Güvenlik gerekçesi ile ismini vermek istemeyen bir köylü, AKP iktidarı döneminde halkın açlığa mahkum edildiğini belirterek, "Etkisini de en çok biz köylüler görüyoruz. Her seçim yaklaştığında köylerimize uğrayan politikacıları artık istemiyoruz. Ülke hem ekonomik, hem de politik olarak çok daha kötü bir hal aldı. İnancımız kalmadı, durum çok vahim. Bize kömür değil öncelikle güvence ve huzur lazım" diye konuştu.

‘OYUMUZ SATILIK DEĞİL’

Devletin Kürtleri kendi tarafına çekmek için her dönem değişik politikalarla bölgeye geldiğini dile getiren Aksu Köyü sakinlerinden bir kişi de şunları kaydetti: "Ben bu yaşıma geldim ve bir sürü iktidar gördüm. Hepsi de Kürt halkına çeşitli vaatlerde bulunarak oylarını almaya çalıştı. Ama en ahlaksız politikayı bu iktidarda gördüm.

Kömürleri neden dağıttıklarını biliyoruz. Oylarımızı almak için yapıyorlar; ama biz oylarımızı kömüre vermeyeceğiz. AKP’nin Kürtlere yaptığını kimse yapmadı. Biz nasıl bunlara oy verelim? İstedikleri kadar kömür dağıtsınlar, istemiyoruz kömürlerini. Bizim oyumuz satılık değildir."