Kolberlerin sesi olmak için bisikletle Tahran'a gitti

İran rejiminin kolberleri katletmesini protesto etmek amacıyla bisikletle Merîvan'dan Tahran'a doğru yola çıkan Merîvanlı çevreci Şerîf Bacwer, Tahran'a ulaştı. 

İran rejiminin kolberleri (sınırda ücret karşılığında yük taşımacılığı yapan kişi) katletmesini protesto etmek amacıyla bisikletle Rojhilat'ın (Doğu Kürdistan) Merîvan kentinden Tahran'a doğru yola çıkan Şerîf Bacwer, Tahran'a ulaştı. 

11 Eylül günü yola çıkan Bacwer, geçtiği birçok kentte çok sayıda yurttaş, çevreci ve sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından karşılandıktan sonra Tahran'a ulaştı. 

Tahran'da Kürtler ve insan hakları savunucuları tarafından Azadî Meydanı'nda karşılanan Bacwer, kolberlerin katledilmesi ve Atena Daimi ve Rıza Şahabi gibi insan hakları savunucularının tutuklanmasını protesto etmek için bu eylemi yaptığını söyledi. 

Bacwer, daha önce doğanın korunması ve İran rejiminin saldırılarını protesto etmek için birçok eyleme katılmış ve geçtiğimiz yıl yaptığı bir eylemde dolayı Merîvan'daki dükkanı İran istihbaratı (İtlaat) tarafından yakılmıştı.