KOMAW: Kürtler iç sorunlarını demokratik şekilde çözmeli

KOMAW son dönemde KDP saldırılarıyla artan gerilim nedeniyle bir açıklama yaparak Kürtlerin kendi iç sorunlarını demokratik bir şekilde çözmesi gerektiğini dile getirdi.

KOMAW tarafından yapılan açıklamada “Kürtler kendi iç sorunlarını hal etmesi ulusal birliğin sağlanması için demokratik bir siyasetin devreye girmesi gerekmektedir. Bu zihniyetin dışında gelişecek tüm zihniyetler Kürtlere ve davalarına zarar verecektir” denildi.

Son dönemlerde KDP’nin yaklaşımları ve iç savaşı körükleyen yaklaşımları tüm Kürtleri ve kurumlarını şok ettiğinin ifade edildiği açıklamada KDP’nin Kandil’de geçtiğimiz aylardaki saldırılarını bugün de Gare’de devam ettirdiği vurgulandı.

Kürtlerin artık eski Kürtler olmadığının belirtildiği açıklamada “Politikleşmiş ve siyasallaşmış bir Kürt halkı vardır. İhanete bulaşan ve halkın kazanımlarına zarar veren kim olursa olsun hesap sormaya gücü, bilinci ve kudreti vardır. Kürt tarihinde ihanete bulaşanlar hep  lanetle anılmışlardır. Kürtlerarası bir çatışma herkese zarar verir” denildi.

KOMAW açıklamasında Mesut Barzani’ye de bir çağrıda bulunularak olabilecek tahribatlardan Kürtlerin onu sorumlu tutacağı, bu nedenle bu büyük felaketin önünü alması gerektiği ifade edildi.