‘Komployu yenilgiye uğratmak için sonuna kadar direneceğiz’

15 Şubat Uluslararası Komplosu'na ilişkin konuşan YJA-Star gerillası Canda Welat ve HPG gerillası Egîd Nûda, komployu yenilgiye uğratmak için sonuna kadar direneceklerini belirtti.

HPG ve YJA-Star gerillaları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat Uluslararası Komplosu'nun yıl dönümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Uluslararası Komplonun başlangıcının 9 Ekim 1998 yılı olduğunu belirten YJA-Star gerillası Canda Welat, “Komplo 15 Şubat 1999 yılında Önderliğin esaretiyle devam etti. 15 Şubat gerillalar ve Kürt halkı için kara bir gündür. Komplocu güçler Rêber Apo’yu esir alarak halkımızın ve hareketimizin iradesini kırmak istediler. Rêber Apo’nun varlığı sistem için büyük bir tehlike oluşturmuş ve kapitalist sistem bu durumu kendisi için büyük bir tehdit olarak görmüştür. Bu nedenle Önderliğe karşı komployu geliştirdiler.

Kadınlar olarak Önder Apo’ya borçluyuz. Önder Apo mücadelemiz ve kadının varoluşu için çok emek verdi, çaba gösterdi. 15 Şubat komplosu özellikle biz kadınları çok etkiledi. Çünkü varlığımızı ve yokluğumuzu Önder Apo'nun şahsında görüyoruz. Bu nedenle bugün sadece Kürt halkı değil, tüm halklar varlığını Önder Apo şahsında görmektedir. Önder Apo'nun militanları olarak emeklerinden dolayı ona borçluyuz. Komplonun yenilgiye uğratılmasını bir görev olarak görüyoruz. Bunun için de sonuna kadar mücadele edeceğiz. Önderliğe uygulanan ağır tecrit komplodan bağımsız değil. Mevcut iktidar başarısızlığını Önder Apo şahsında bu şekilde gizlemek istiyor. Bu nedenle halkımız bunun bilincinde olmalı ve bu tecride karşı daha güçlü bir duruş sergilemelidir” diye konuştu.

DİRENİŞ DÜŞMANI YENİLGİYE UĞRATACAKTIR


HPG gerillası Egîd Nûda da komplonun amaçlarına ve bugün gerçekleştirilen saldıra dikkat çekti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Uluslararası Komplo sonucu 24 yıldır tutsak edildiğini hatırlatan gerilla Egîd Nûda devamla şunları belirtti: “Uluslararası Komplo'nun amacı PKK hareketini ortadan kaldırmak ve Kürt halkını soykırıma tabi tutmaktı. Ancak bugün, komplocuların amaçlarına ulaşamadığı görülmektedir. Rêber Apo’nun İmralı'daki duruşu ve direnişiyle işgalci güçler ile ortaklarının planlarını boşa düşürdü. Komplonun başından beri Önderlik üzerinde çok ağır bir tecrit var. Şu anda İmralı’da Rêber Apo büyük bir saldırı altında. Buna rağmen Önderlik CPT’nin görüşme talebini reddetmiştir. Bu bize özel bir mesajdır. Bizler de devrimci halk savaşı bağlamında direnişimizi ve mücadelemizi daha da güçlendireceğiz.

Bilindiği gibi Medya Savunma Alanları’nda büyük bir savaş yürütülüyor. İşgalci devlet, yasak silahlarla ve en güçlü patlayıcılarla bölgelerimize saldırıyor. Bu saldırılar komplodan bağımsız değil. Bütün bunların komplonun devamı olduğunu söyleyebilirim. Ancak amaçlarına ulaşamayacaklar. Düşman Medya Savunma Alanlarında yenilmeye mahkumdur. Rêber Apo’nun militanları ve özgürlük gerillaları olarak direnişimiz ve mücadelemizle komployu yenilgiye uğratacağız.”