KON-MED: Demokratik İslam aleminin Ramazan Bayramı kutlu olsun

KON-MED yazılı bir açıklama yayınlayarak tüm Demokratik İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

KON-MED Eş Başkanları yazılı bir açıklama yayınlayarak Ramazan Bayramını kutladı. 

KON-MED tarafından yayınlanan açıklama şöyle: 

KON-MED olarak başta Şehit Aileleri olmak üzere Kürt halkının ve tüm Müslüman aleminin Ramazan Bayramını kutluyor, 2023 Ramazan Bayramının başta Ortadoğu olmak üzere tüm İslam âlemine adalet, barış, huzur ve birliği getirmesini temenni ediyoruz. Halklar arasında paylaşımı, dayanışmayı, dostluğu ve kardeşliği güçlendirmeye, demokrasi ve özgürlük mücadelesini büyütmeye vesile olmasını diliyoruz.

Ramazan Bayramını Kürt Halkı olarak, faşist Türk devletinin başlatmış olduğu soykırım ve imha saldırıları ile karşılamaktayız. Bu işgal saldırıları Kürt halkını tümden soykırımdan geçirmeyi amaçlamaktadır. Kuzey Kurdistan'ı tamamen zindana dönüştüren AKP-MHP, Güney Kurdistan’ı işgal ve Özgürlük Gerillasını kimyasal silahlar ile yok etmeyi hedeflemektedir. Kutsal bayram günlerinde Rojava ve Şengal kazanımlarını ortadan kaldırmaya yönelik saldırı ve işgal politikaları ile ne kadar Kürt düşmanı, insanlık ve din karşıtı olduğunu bir kez daha göstermektedir..

Almanya'da yaşayan Kurdistanlılar olarak, yapılan tüm Kürt soykırımının politikalarına karşı sesimiz ve eylemlerimiz ile direnişte olmalıyız. Kürt soykırımı konusundaki sessizliğin kırılması ve bu toprakları bayram yeri haline getirme mücadelesi veren Kuurdistan Özgürlük Gerillası'nın sesi ve nefesi olmalıyız.

2023 yılının ilk aylarında Kurdistan’da büyük bir deprem yaşadık. Yüz binlerce insanımız hayatını kaybetti ve milyonlarca Kurdistanlı yerinden yurdundan oldu. İlk günden itibaren yaraların sarılması için halkımızın göstermiş olduğu sahiplenmenin büyüyerek devam edeceğine inancımız tamdır. Ramazan bayramı vesilesiyle tekrardan çağrımızı yeniliyoruz. Gelin hep birlikte dayanışma ve sahiplenme ruhunu büyütelim. Bu felaketi katliama dönüştüren Faşist Türk devletine halkımızı muhtaç etmeyelim."

KON-MED açıklamasında ayrıca 14 Mayıs seçimleri için de çağrıda bulunarak "27 Nisan'dan itibaren oylarımızı kullanarak hesap soralım, AKP-MHP faşizmini sandıklara gömelim ifadeleri kullanıldı.