KON-MED Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için alanlara çağırdı

Almanya Kürdistan Toplulukları Konfederasyonu (KON-MED), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumu konusunda CPT’den açıklama beklediklerini ifade ederek tüm Kürdistanlıları ve dostlarını eyleme çağırdı.

KON-MED eşbaşkanları imzası taşıyan açıklamada Abdullah Öcalan’ın 23 yıldır ağır tecrit koşullarında tutulduğu ifade edilerek, tecrit politikalarının Kürt halkına yönelik saldırı politikalarına dönüştüğünün altı çizildi.

Kürt Halk Önderi üzerindeki insanlık dışı tecridin kabul edilemelez olduğunun vurgulandığı açıklamada “İmralı’daki tecrit halkların özgür yaşam seçeneğine yönelik bir saldırıdır. Önderliğimizin özgürlüğünün önündeki tüm engellerin aşılması ve önderliğimizin fiziki özgürleşmesi için mücadelemiz kesintisiz sürecektir” denildi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Önder APO'dan 20 aydır haber alınamıyor. Önder APO'nun koşulları ve sağlığı ile ilgili tereddütlerimiz artmaktadır. Bu insanlık dışı yönteme son verilmesi için CPT derhal rolünü oynamalı ve Önder APO'nun sağlığı ve yaşamı güvence altına alınmalıdır. CPT bu konuda hiçbir bilgi vermemektedir. CPT'nin son İmralı ziyaretinde Önder APO ile görüşülememiştir. Asrın Hukuk bürosunun sorularını karşılıksız bırakmıştır. 

KON-MED olarak CPT’ye soruyoruz, Asrın Hukuk Bürosu’nun yaptığı açıklamada belirtildiği gibi CPT ile Önder APO neden görüşemedi? Önder Apo neden görüşmeye çıkmadı? CPT neden açıklama yapmıyor ve Kürt halkından hangi gerçekler gizleniyor, acilen açıklama talep ediyoruz.

Almanya hükümeti başta olmak üzere, CPT, Avrupa Konseyi ve tüm uluslararası kurumların acilen harekete geçmeye ve Kurdistan halkını ve duyarlı kamuoyunu Önder APO’nun fiziki özgürlüğü ve durumu için acilen harekete geçmeye çağırıyoruz.

Bu nedenle tüm halkımızı, dostlarımızı ve yüreği özgürlük değerleri için atan herkesi, Önder APO etrafında kenetlenerek bulunduğu her alanda kesintisiz eylemlere geçmeye çağırıyoruz.”