KONGRA-GEL: İşgale karşı her yerde ayağa kalkın!

KONGRA-GEL, Rojava işgaline karşı halkların tarih yazabileceğini ve faşizmden kurtulabileceğini belirterek, "her yerde ayağa kalkma" çağrısı yaptı.

KONGRA-GEL Eş Başkanlık Divanı, Türk devletinin Rojava'ya dönük işgalci planlarına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'HALKLAR DİRENİŞLE KENDİ TARİHLERİNİ YAZACAK'

KONGRA-GEL'in açıklaması şöyle:

"Kürt halkının varlığının düşmanı olan faşist Türk devleti, Kuzey-Doğu Suriye halklarının demokratik kazanımlarını ortadan kaldırmak amacıyla uzun süredir Rojava’yı işgal etme hazırlığı yapıyor.

ABD yaptığı açıklama ile gösteriyor ki, hem Rojava’nın işgal edilmesine hem de DAİŞ’in sorumluluğunun Türk devletine verilmesine karar vermiş. ABD’nin kararının hiçbir ahlaki ve insani boyutu yoktur. 100 yıldan beri devletlerarası çıkarlara kurban edilen Kürt halkı bir kez daha kurban edilmek isteniyor.

Ancak bu sefer onların umduğu gibi olmayacak. Kürt-Arap-Asuri-Süryani halkları ve onların uluslararası alandaki gerçek dostları sonuna kadar soykırımcı sömürgeci Türk devletine karşı direnerek, kendi tarihlerini yeniden yazacaktır.

'HER YERDE AYAĞA KALKIN!'

Faşist Türk devlet rejiminin çökmesi için Kürdistan’ın tüm parçaları ve yurt dışında yaşayan halklarımıza çağrımız; Rojava’nın işgaline karşı bulunduğunuz her alanda ayağa kalkın, Kuzey-Doğu Suriye devriminin kazanımlarına sahip çıkın.

'BU BELADAN KURTULABİLİRİZ'

Faşist Türk devlet rejimi büyük bir ekonomik ve siyasi kriz içindedir. Rojava’ya yönelik işgal saldırıları ile ömrünü uzatmak istiyor. Rojava halklarının etrafında kenetlenerek Türk devletinin sömürgeci, soykırımcı, faşist, Kürt dişmanı politikalarını çökerterek, tüm bölge halklarını ve insanlığı bu beladan kurtarabiliriz.

Gün faşizmi çökertme günüdür. Türk devlet faşizmi çökertilmeden, Kürt halkına ve demokrasi güçlerine yönelik saldırıları durmayacak. Bu temelde Kürdistan ve yurt dışında yaşayan halkımızı Rojava devrimi etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz. 'Kobanê düştü düşecek' diyen Erdoğan'a karşı dostlarımızla birlikte tüm dünyada nasıl görkemli bir direnişle cevap verdiysek, günümüzde de benzeri bir direnişle faşizmin çöküşünü sağlayabiliriz.

ULUSLARARASI KAMUOYUNA ÇAĞRI

Uluslararası kamuoyuna çağrımız: ABD Rojava’dan geri çekilirken DAİŞ’in sorumluluğunu da Türk devletine bırakıyor. DAİŞ’i besleyen, her türlü lojistik desteğini veren Türk devletine bu sorumluluğun verilmesi, DAİŞ’in tüm bölgede yeniden etkili hale gelmesi demektir.

Erdoğan’ın bölge politikalarında mültecileri ve DAİŞ çetelerini bir şantaj aracı olarak nasıl kullandığı çok iyi biliniyor. Duyarlı dünya kamuoyu, uluslararası kurumlar ve ülkeler bu büyük tehlike karşısında hemen harekete geçmelidir.

'BİRLİKTE DİRENELİM, BİRLİKTE YENELİM'

Faşizme karşı duyarlı olan tüm çevrelere çağrı yapıyoruz:

AKP-MHP faşizminin Rojava’yı işgal saldırılarına karşı demokrasi güçleri olarak birlikte direnerek, çöküş sürecinde olan faşizmi yenebiliriz ve halklarımız için demokratik özgür bir geleceği birlikte yaratabiliriz. Her zamandan daha çok şimdi bunun koşullarının olduğu inancıyla herkesi seferber olmaya çağırıyoruz."