KONGRA-GEL: Herkesi 23 Mart'ta Frankfurt'a çağırıyoruz

KONGRA-GEL, "Direnişimizle devleti getirdiğimiz nokta, devletin ekonomik-siyasi çöküşüdür" diyerek, Frankfurt'taki Newroz kutlamasına güçlü katılım çağrısı yaptı.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, Newroz'u kutladı ve Frankfurt'taki kutlamaya güçlü katılım çağrısında bulundu.

'DEVLET ÇÖKÜŞTE; MEYDANLARI DOLDURMALIYIZ'

KONGRA-GEL'in yazılı açıklaması şöyle:

"2019 yılı Newroz'unu karşıladığımız koşullar ile geçmiş Newroz'ların koşulları farklıdır. Türk devletinin 100 yıllık Kürt inkârı ve imhasına dayalı politikaları karşısında halk ve Özgürlük Hareketi olarak 40 yıllık direnişimizle devleti getirdiğimiz nokta, devletin ekonomik-siyasi çöküşüdür. Çok zor durumda olan devlet, çöküşü önlemek için Kürt halkına ve demokrasi güçlerine sürekli saldırıyor.

Halk ve Özgürlük Hareketi olarak bu saldırılara karşı her alanda 'tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan'ı özgürleştirelim' şiarı ile direnerek bu Newroz'u karşılıyoruz. Önder Apo İmralı’da direniyor. Leyla Güven öncülüğünde yedi bini aşkın Önder Apo’nun yoldaşları direniyor. Mazlum, Hayri, Kemaller'in yoldaşı Zülküf Gezen fedai eylemi ile direnişi yükseltiyor. Halkımız ve gerilla direniyor. Genel olarak Avrupa’da özellikle de Almanya’da yaşayan halkımız bütün direnişçilerin adına Newroz meydanlarını doldurmalı, onların taleplerini güçlü bir şekilde dile getirmelidir.

Tecridin kırılması ve faşizmin yıkılması için Newroz meydanlarına yüzbinlerle akmalıyız. 

Halkımıza, kimliğimize, ülkemize, değerlerimize hakaret eden faşist Erdoğan'a hak ettiği cevabı güçlü vermeliyiz. Frankfurt’ta Newroz bayramında meydanları hınca hınç doldurmalıyız.

'23 MART'TA FRANKFURT'TA OLALIM'

Almanya’da 23 Mart günü Frankfurt’ta yapılacak olan merkezi Newroz kutlamasına gerek yukarıda belirtilen temel nedenlerle, gerekse Alman hükümetinin Kürt sorununda uyguladığı politikalara karşı etkili mesaj vermek için, halkımıza güçlü katılım çağrısı yapıyoruz. 

134 gündür Leyla Güven’in öncülük yaptığı açlık grevlerine karşı üç maymunları oynayan Alman hükümetini harekete geçirmek için, tüm halkımızı ve demokrasi güçlerini Frankfurt Newroz'unda açlık grevcilerinin sesi olmayı görev bilerek Newroz'a katılmaya çağırıyoruz.

Süresiz dönüşümsüz açlık grevi direnişçilerinin taleplerini sahiplenmek, onların güçlü sesi olmak için, Frankfurt Newroz'una çevremizle birlikte kitlesel olarak katılalım."