Ereğli'deki tutsaklar tekli hücrelerde tutuluyor

Konya Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ndeki tutsaklar tekli hücrelerde tutuluyor.

Konya Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde hak ihlalleri ve işkenceci uygulamalar devam ediyor. Konya T Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sevk edilen tutsaklardan İbrahim Sütçü, ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde 23 Ağustos’tan bu yana tekli hücrede tutulduklarını söyledi.

Sütçü, 5 gün önce 3 tutsağın Mersin’den getirildiğini ve onların da tekli hücrelere konulduğunu kaydetti. Tekli hücrelerden sadece bir saat havalandırmaya çıkabildiklerini aktaran Sütçü, gün içerisinde gardiyanların hücrelere girerek, kendilerine hakaret ve sözlü tacizlerde bulunduğunu söyledi.

VEKİLLERE ÇAĞRI: CEZAEVİNİ ZİYARET EDİN

Ereğli Cezaevi’nde Kürt tutsaklara tekli hücre dayatıldığını dile getiren Sütçü, temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirtti. Sütçü, cezaevinde yapılan keyfi uygulamaların araştırılması için milletvekillerine cezaevini ziyaret etme çağrısında bulundu. Sütçü, “Bu tekli hücrelerden çıkarılarak, arkadaşlarımızla birlikte koğuşa alınmak istiyoruz. Temel ihtiyaçlarımızın karşılanmasını istiyoruz” dedi.