Koordine Tepesi’ndeki asker mevzileri gerillalarca vuruldu

HPG BİM, HPG gerillalarının 22 Eylül günü Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki Koordine Tepesi’nde konumlanan Türk askerlerine yönelik eylem düzenlendiğini açıkladı. Eylemde 2 mevzi ve 1 konteynır isabetli bir şekilde vuruldu.

İnternet sitesinde bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG gerillalarının Şehit Bedran Gundik Remo ve Şehit Nalin Muş Devrimci hamlesinin ilk aşaması kapsamında gerilla eylemlerinin sürdüğünü belirtti.

HPG BİM açıklamasında şunalar yer verdi:

Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş Devrimci Hamlesi’nin ikinci aşaması kapsamında güçlerimiz, 22 Eylül günü Hakkari’nin Çelê ilçesinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir.

Güçlerimiz saat 08.30’da Koordine Tepesi’nde konumlanan işgalci güçlere yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Düşmanın mevzii, konteynır ve çadırlarının hedeflendiği bu eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

Aynı gün saat 15.00’da Koordine tepesi ikinci kez güçlerimizin hedefi olmuştur. 2 mevzii ve 1 konteynırın isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 mevzii yanarak imha olmuş ve konteynır da darbelenmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

Saat 10.30’da ise Petrut tepesindeki düşman mevziileri güçlerimizce 2 koldan ateş altına alınmıştır. Etkili bir şekilde vurulan düşman mevziilerinden 1’i imha olmuştur. Eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

Eylemlerden sonra işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

TÜRK ORDUSU ŞEMDİNLİ’DE ARAZİYİ ATEŞE VERDİ

21 Eylül günü akşam saatlerinde işgalci TC ordusu Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Tuyê alanı ve Sevê köyü mıntıkasında bir operasyon başlatmıştır. Arazide arama tarama faaliyetleri yürüten işgalci askerler, araziyi bilinçli olarak yakmıştır.

22 Eylül günü saat 08.20’de operasyonun bir birliği ile karşılaşan gerillalarımız, düşman güçleri ile çatışmaya girmiştir. Ölü ve yaralı düşman sayısının tespit edilemediği bu çatışmada işgalci güçlere karşı kahramanca savaşan Serxwebun arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.

Alandaki operasyon halen devam etmektedir.

Şehit arkadaşımızın sicil bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Serxwebun Gabar
Adı Soyadı: Ali Damar
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Seyra - Said
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Eylül 2017 / Hakkari

ÖZEL SAVAŞ MEDYASI DEZENFORMASYONUNU SÜRDÜRÜYOR

Son 3 gündür işgalci TC odusu Hakkari’nin Şemzînan ilçesine bağlı  Bêzelê (Aktütün) karakolu ve Bayê tepesinden Satê ile Bedewê köylerini obüs ve havan topları ile bombalamaktadır.

Özel savaş medyası bombardımanlar sonucunda 4 arkadaşımızın şehit düştüğü yalan haberlerini kamuoyuna servis etmiştir. Bombardımanlarda herhangi bir kaybımız olmamıştır.

MARDİN’DEKİ OPERASYON SONUÇ ALMADAN GERİ ÇEKİLDİ

18 Eylül günü işgalci TC ordusu Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Bênava alanında bir operasyon operasyon başlatmıştı. Operasyon 22 Eylül günü akşam saatlerinde sonuç alamadan alandan geri çekilmiştir.

22 Eylül günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’nın Xakurke bölgesine bağlı Evdilkovî mıntıkasını bombalamıştır.

CİLO’DA İKİ GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

31 Ağustos günü işgalci TC ordusu Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Cilo bölgesindeki Tale alanında bir operasyon başlatmıştı. İşgalci güçler operasyonda İHA’ların desteğinde alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır. Bombardımanlar sonucunda 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.

Şehit arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Givara Zınar
Adı Soyadı: Yunus Öztürk
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Saime - Cezmi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Ağustos 2017 / Hakkari

 

Kod Adı: Piro Amed
Adı Soyadı: Abdullah Sönmez
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Aysel - Osman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Ağustos 2017 / Hakkari