Korucu Ramazan Babat tecavüzden tutuklandı

Firdevs Babat’ı katleden Ahmet Babat’ın korucu ağabeyi Ramazan Babat’ın da bir çocuğa tecavüzden tutuklandığı bildirildi.

Uzun bir süre haber alınamayan Firdevs Babat’ın cenazesi iki gün önce Hezil Çayı’nda bulunmuş, olayla ilgili soruşturma kapsamında Sadi Babat, Ramazan Babat ve Ahmet Babat isimli şahıslar gözaltına alınmıştı. Ahmet Babat savcılık sorgusunda suçunu itiraf ederek tutuklanmıştı. Firdevs’in otopsi raporunda bedeninde hem kesici alet izleri hem de ateşli silahla vurulduğuna dair izlere rastlanmıştı.

Bu cinayetin Ahmet Babat’ın korucu ağabeyi Ramazan Babat'ın silahıyla işlendiği iddia edilirken, bu kez Ramazan Babat'ın Mayıs ayında 16 yaşındaki S.G.'ye tecavüz ettiği ve olayın Hazım Babat ve Şeyhmus Babat tarafından üstünün örtülmek istendiği ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı'nın (MA) bu tecavüz olayını gündeme getirmesinin ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Soruşturma kapsamında 23 Ağustos Salı günü S.G.'ye tecavüz ettiği belirtilen Ramazan Babat ile Hazım Babat'ın kardeşi Şeyhmus Babat, S.G.’nin babası E.G ve annesi M.G. gözaltına alındı.

Korucu Ramazan Babat, "Çocuğa nitelikli cinsel istismar” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şeyhmus Babat ile E.G. ve M.G.'nin işlemleri Uludere İlçe Jandarma Karakolu’nda devam ediyor.

S.G.’nin ise ifade için önce Mardin Çocuk İzleme Merkezi’ne, oradan Şırnak Şiddet Önleme ve İzleme Merkezine (ŞÖNİM) götürüldüğü bildirildi.