Kubilay: HDP geleceği birlikte inşa etmek istiyor

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, "Kongremiz ‘Buradayız, HDP’deyiz’ beyanı olacak. HDP geleceği birlikte inşa etmek istiyor" dedi.

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, partisinin genel merkezinde haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Ağırlıklı olarak HDP’nin 23 Şubat Pazar günü yapacağı 4’üncü Olağan Kongresine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kubilay'ın konuşmasının satır başları şöyle:

HANAU KATLİAMI

"Bildiğiniz gibi Almanya'nın batısındaki Hanau kentinde Çarşamba akşamı düzenlenen iki silahlı saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendik. Saldırılarda yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine sabırlar, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz HDP olarak.
Ortaya çıkan görüntü kaydı ve yetkililerin yaptığı ilk açıklamalar, saldırının ırkçı güdülerle yapıldığını gösteriyor. Ne yazık ki, bu tür ırkçı saldırıların dünyanın pek çok ülkesinde yaygınlaştığını ve gerçekleştiğini görüyoruz. Ne yazık ki, yine dünyanın pek çok ülkesinde siyasi iktidarlar ırkçı saldırıları görmezden geliyorlar. Formel kınama mesajlarıyla yetiniyor, ırkçılığı körükleyen ve tetikleyen, hiçbir olay ve olguya çözüm üretmek için kıllarını dahi kıpırdatmıyorlar.
Irkçılıkla mücadelede başarı kesintisiz ve tutarlı tutumdan geçiyor.

KONGRE

HDP, 4. Büyük Kongresi Ankara’da, Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Büyük Kongremiz Türkiye’nin birbirini besleyen ve tetikleyen ekonomik, siyasal ve bölgesel krizlerle karakterize olduğu ve kritik bir yol ayrımının eşiğinde bulunduğu bir konjonktürde gerçekleşecek. Böyle bir konjonktürün bilincinde olarak önümüzdeki dönemin temel stratejik hedeflerini belirleyecek ve HDP’yi bu hedeflere eriştirecek siyasal yol haritasını çıkaracağız.
23 Şubat’ta önümüzdeki iki yıllık dönemde partimizin politik ve örgütsel çizgisine yön verecek politikaların bağlayıcı karara dönüştürüleceği 4. Büyük Kongremiz yapılacak.
Büyük Kongre, her şeyden önce HDP’ye yönelik olarak sürdürülen çok yönlü saldırı ve siyasi tasfiye operasyonlarına, güçten düşürme ve izole etme hamlelerine, Kürt halkının siyasi iradesini gasp eden kayyum atamalarına, her gün yapılan polis operasyonlarına, gözaltılara, tutuklamalara karşı ‘Buradayız, HDP’deyiz’ beyanı olacak.
Büyük Kongre, AKP-MHP iktidarı tarafından durmaksızın milliyetçiliğin, cinsiyetçiliğin, dinciliğin, piyasacılığın empoze edildiği, siyasal zor yoluyla topluma ikame edilmeye çalışıldığı bir dönemde, eşitlikçi, özgürlükçü, çoğulcu, ekolojik ve demokratik bir cumhuriyet hedefinde ve yeni yaşam idealindeki ısrarının teyit edildiği ortak bir uğrak noktası olacaktır.
HDP geleceği birlikte inşa etmek istiyor.
Demokratik parlamenter sistemine dönüş, siyasi geçiş sürecine hazırız.
2 dönem kuralında esneme olmayacak, değişiklikler kadro ihtiyacına göre yapılacak.
Kongremiz parti tarihinin en geniş enternasyonalist dayanışmasına sahne olacak. Büyükelçilikler hariç enternasyonalist bir dayanışma bilinciyle 26 ülkeden 54 siyasi parti ve kurumun katılacağını biliyoruz.
HDP ile siyasi adap içinde ilişkilenen bütün partileri davet ettik."
HDP Sözcüsü Günay Kubilay, "Kongre öncesi HDP eş genel başkan adayları belli mi" şeklindeki soruyu da şöyle yanıtladı:
"Bizim eş genel başkan adaylarımız dahil, dahil PM üyelerini ve diğer yetkili kurulları belirlemek ve kongreye sunmak için kurduğumuz bir mutabakat komisyonu var. Bu komisyon eş genel başkanlarımızla bir görüşme yapacaktı. Sanırım bu görüşmeleri yaptılar. Yarın bunları derleyip toparlayıp eş genel başkan adayları dahil oluşan kurul listelerini MYK’ye sunacaklar."