Kürt bir kız çocuğu polisin takibi esnasında yaşamını yitirdi

Belçika polisinin, göçmenleri taşıyan bir kamyoneti Namur ile Belçika’nın Mons kenti yakınlarındaki Maisières arasında takibe alması ve aracı durdurmak için ateş açması ardından iki yaşındaki Kürt bir kız çocuğu yaşamını yitirdi.

AFP’nin haberine göre, Fransa’nın kuzeyindeki Grande-Synthe kentinde barındırılan bir ailenin 2 yaşındaki kız çocuğu, polislerin göçmenleri taşıyan bir aracı takibe alması ve ateş açması sonucu yaşamını yitirdi. Davayı soruşturan savcı Frederic Bariseau, kız çocuğunun polisin saldırısında ölmediğini, hastaneye kaldırılırken ambulansta öldüğünü belirtti.

Savcı, “Polisler araca ateş açtı, ancak kız çocuğu polisin açtığı ateşten etkilenmedi” açıklamasında da bulundu. Savcı, kız çocuğunun otopsisinin yapıldığını da kaydetti.

Kız çocuğunun ölümüne ise hastalık, şoförün aracı kontrolsüz kullanması sonucu başını bir yere çarpması ya da şiddet görmesinin sebep olabileceği belirtiliyor.

Savcı kamyonette hepsi Kürt, 26’sı yetişkin 30 kişinin bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Şu anda söz konusu kişilerin ifadelerinin alındığını da dile getiren savcı, tercümeden kaynaklı uzun sürdüğünü de kaydetti.

Kamyon şoförünün gözaltına alınanlar arasında olup olmadığı konusunda da bir netlik bulunmadığını vurgulayan savcı, kız çocuğunun ölümünün Grande-Synthe kentinde tepkilere neden olduğunu da belirtti.