Kürt gençleri uzun yürüyüşü Düsseldorf'a ulaştı

Azad Bike kampanyası çerçevesinde '' Devrimci intikam ile sömürgeciliği parçala, Önderliği Özgürleştir'' düzenlenen 5 günlük uzun bugün 3 gününü geride bıraktı.

Sabah saatlerinde Wuppertal Demokratik Kürt Toplum Merkezinden yola çıkan Jinên Ciwan ên Azad ve Ciwanên Azad üyeleri bu akşam saatlerinde Düsseldorfa ulaştı.

Her geçen gün yürüyüşçülere destek artarken farklı milletlerden gençler de yürüyüşte yer alıyor. Sabahın erken saatinde Wuppertal DKTM'sinden yola çıkan gençlere çok geçmeden polis müdahale etti. Müdehalenin gerekçesi olarak Kürt gençlerinin taşıdığı bayraklar ve attıkları sloganlar gösterildi.

Yürüyüşün ilk gününden beri gençlerle yürüyen KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur ve gençlik temsilcisi Eriş Botan polisin müdahalesini kabul etmedi. Polisle tartışan Göksungur ve Botan polislerin müdehalesinin anayasal dayanağının olmadığını ellerindeki kararın siyaseten alınan bir genelge olduğu ve yürüyüşte yer alan bayrakların yasaklı olmadığını söyledi.

Ayrıca Göksungur polise ağustos ayında Frankfurt Eyalet mahkemesinin Kürt bayrak ve renklerine ilişkin aldığı kararı bildirdi. Bu kararın emsal niteliği taşıdığını belirten Göksungura polisin verdiği cevap Türk polisini andırır nitelikte oldu. Alman polisi mahkemenin aldığı kararın kendilerini bağlamadığını ellerinde genelgenin olduğunu söyledi. Bunun üzerine Göksungur polislere Anayasaya aykırı davrandıklarını belirtti.

Polis yürüyüşü engellemeye yönelik hiçbir gerekçe bulamayınca gençler yürüyüşe kaldıkları yerden devam etti. Büyük bir çoşkuyla devam eden yürüyüş verilen aralarda da çekilen halaylarla renk kazandı.

Akşam saatlerinde Düsseldorf DKTM önüne ulaşan yürüyüşçüler Düsseldorf Halk Meclis üyeleri tarafından karşılandı.

Yürüyüşçüler yürüyüşün 4. etabını yürümek için yarın sabahın erken saatlerinde DKTM önünde bir araya gelip Leverkusen şehrine doğru yürüyecek.