Kürt inşaat işçisi Mehmet Aytaş’ın davasında ilerleme yok!

 İstanbul’un 3’üncü Havalimanı inşaatında, Kürt işçi Mehmet Aytaş’ın yakılarak öldürülmesine ilişkin açılan davanın yedinci duruşması, bugün İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Yaklaşık bir yıldır görülen davanın yedinci duruşmasında henüz bir karar verilmezken, tanık sıfatındaki iki kişinin adresinin tespit edilemediği için davaya gelmedikleri beyan edildi. Mahkeme tanık olarak hakkında zorla getirilme kararı olan Hasan İlarslan’ın tüm adreslerine tebligat çıkarılmasına rağmen bulunamaması üzerin sadece yazılı beyanın okunmasını istemesi üzerine Aytaş ailesinin avukatları bu karara itiraz etti. Ailenin Avukatlarından Sevgi Evren Köroğlu, tanığın 19 Temmuz’da yeni belirlenen adresi için zorla getirme kararı olduğunu belirterek bunun sonucunun beklenmesini talep ettiklerini söyledi.

Mahkeme devam ederken sanık Mehmet Akkurt’a tepki gösteren Mehmet Aytaş’ın eşi Gülistan Aytaş mahkeme salonundan çıkarılırken; sanığın ‘ölüm acısını hepiniz tadacaksınız’ dediği vekil Avukatlar tarafından kayda geçirildi.

Mahkeme 28 Eylül 2017 tarihine ertelenirken, tanık Hasan İlarslan beyanın alınması için Mersin 1. Ağır Ceza’nın cevabının beklenmesine ve sanık Mehmet Akkurt’un da tutukluluk halinin devam etmesine karar verildi.

Duruşma sonrası ANF’ye konuşan Ağabey Suphi Aytaş, mahkemenin neredeyse 1 yıldır sürdüğünü fakat yedinci duruşmada dahi tanıkların buraya getirilip beyanlarının alınmadığını söyleyip şunları dile getirdi “Koskoca mahkeme onca zamandır üç, beş adamın ifadesini alamıyor.  Adalete güvenimiz kalmadı. Mahkemenin bu olay karşısındaki tutumundan rahatsızız, isyan etme noktasına geldik artık.”

Mehmet Aytaş’ın ablası Ayşe Şakar ise “Bize bir avuç yanmış ceset verdiler ama adalet vermiyorlar. Benim tek isteğim devletin bu katilleri korumaması” dedi.