Kürtler de görüşlerini dile getirme şansına sahip olmalı

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Kürtlerin yeni yazılacak anayasa sürecine katılması gerektiğini tekrarlayarak, “Kürtler Suriyelidir, diğer topluluklar gibi görüşlerini dile getirme şansına sahip olmalıdır” dedi.

Rus Haber Ajansı RIA Novosti’ye verdiği demeçlerin ardından, Londra Merkezli yayın yapan Pan-Arap gazetesinden İbrahim Hamidi’nin sorularını yanıtlayan Birleşmiş Milletler Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, bir kez daha Suriye’deki Kürtlerin yeni anayasa sürecine dahil olarak bu konuda görüşlerini dile getirmesi şansına sahip olması gerektiğini söyledi.

Gazeteci Hamidi’nin ‘Kürtler Suriye’de siyasi ve askeri önemli bir güçtür. Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Amerika liderliğindeki koalisyon güçleri tarafından destekleniyor. Suriye’nin geleceği ve yeni anayasa hakkındaki konuşmalar göz önüne alındığında Kürtlerin siyasi sürece dahil etme zamanı geldi mi?’ şeklindeki sorusuna, De Mistura Rus haber ajansına verdiği röportajın çarpıtıldığını ifade ederek  şunları ifade etti:

‘KÜRTLER GÖRÜŞLERİNİ DİLE GETİRME ŞANSINA SAHİP OLMALI’

“Rus haber ajansına verdiğim röportajda Suriye’de yaşayan Kürt toplumunun anayasa sürecine dahil olması gerektiğini söyledim. Herhangi bir askeri ve siyasi grubu kastetmedim. Kürtler Suriyelidir, Suriye’deki diğer topluluklar gibi onlarda yeni anayasa görüşmeleri kapsamında düşünce ve görüşlerini dile getirme şansına sahip olmalıdırlar.”