Kürkçüler’de tutsaklar hastaneye sevk edilmiyor

Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde siyasi tutsaklar keyfi gerekçelerle hastaneye sevk edilmiyor.

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutsak edilen Yeni Yaşam gazetesi çalışan İbrahim Karakaş, ailesi ile yaptığı görüşmede maruz kaldıkları ihlalleri aktardı.

Karakaş, "Bir hafta içerisinde 3 kez cezaevi idaresi tarafından acil olarak ben ve Harun Kaya için hastaneye sevk istenildi. Ancak cezaevi çıkışında 'ağız içi arama' ve kelepçeli muayene şartı nedeniyle hastaneye götürülmedik” dedi.

İbrahim Karakaş, “Cezaevi idaresi ile yaptığım görüşmede bana, 'Bu uygulama genelgeyle alınan bir karardır. Buna ilişkin bir şey yapamayız. Bu uygulamayı kabul edin. Sizi hastaneye götürülelim' dediler. Bu uygulamaları kabul etmiyoruz ve hastaneye gitmiyoruz. Çünkü insanlık dışı bir uygulamadır. Tedavi ve sağlık hakkımız engelleniyor” diye ekledi.

Siyasi tutsak, bu uygulamadan dolayı hastaneye götürülmeyen ve durumu kötüleşen tutsakların olduğunu ifade etti.

"Geçen hafta merdiven düşmemden ötürü vücudumda morluklar oluşmuştu” diyen Karakaş, şöyle devam etti: “Ayrıca mide hastalıklarından ötürü sağlık kontrollerimin düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Bu uygulamayı kabul etmediğimiz için ben ve diğer arkadaşlarımın sağlık durumu gün geçtikçe kötüye gidiyor. Cezaevinde yaşanan hak ihlallerinin çalışanı olduğum Yeni Yaşam Gazetesi'ne ve Evrensel Gazetesi'ne mektup yoluyla iletmek istedim. Ancak cezaevi idaresi tarafından mektuplarıma el konuldu. Aynı mektubu Adalet Bakanlığı'na da göndermiştik. Mektupla birlikte suç duyurusunda da bulunduk ancak herhangi bir sonuca ulaşmadı. Çalışanı olduğum gazete ile haberleşme hakkım elimden alınıyor.”