'Kürtler direnerek ve birleşerek kazanıyor'

Yeşil Sol Parti, Meletî'nin merkez Yeşilyurt ilçesinde seçim bürosunu açtı. Açılıştaki konuşmalarda, Kürt halkının direnerek ve birleşerek kazanacağı belirtildi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Meletî'nin merkez Yeşilyurt ilçesinde seçim bürosunu açtı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekilli Meral Danış Beştaş ve Kurdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek'in katıldığı açılışa çok sayıda kişi de katıldı.

'DİRENEREK KAZANIYORUZ'

Açılış öncesi konuşan Beştaş, halkın en önemli talebinin iktidarın değişmesi olduğunu belirtti. Halk olarak mücadeleyi birlikte büyüteceklerini ifade eden Beştaş, “Malatya bu defa Yeşil Sol Parti diyecek ve Yeşil Sol, Malatya’ya çok yakışacak. Bütün farklılıkları ile Yeşil Sol rüzgarı estirme zamanıdır” dedi.
Halkı seçim çalışmalarına davet eden Beştaş, “Biz bir şeye azmettiğimizde başarırız. Kayyum atadılar, parti kapattılar, vekillerimizi tutukladılar ama bu halk tek bir gün bile boyun eğmedi. Direnerek kazandık. Bu düzeni kadınlarla, çocuklarla, hep birlikte değiştireceğiz ve hesap soracağız. Yeni adil bir düzen için çalışacağız. Umut çok yüksek, umudu ilmek ilmek bu güne kadar ördük. Bundan sonra da Cumhuriyeti demokratikleştirmek için de kollarımızı sıvadık” diye konuştu.

Daha sonra konuşan KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, birlik mesajı verdi. Çiftyürek, Kürtlerin örgütlülüğü ile başaracaklarını belirtti.

 'BİRLEŞE BİRLEŞE GELİYORUZ'

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, yaşanan depremde enkaz altında bırakan iktidardan halkın 14 Mayıs'ta hesap soracağını ifade etti. Halkın yaşam hakkına sahip çıkarak iktidarı göndereceğini belirten Bayındır, "Malatya önemli bir kent. Burada iktidarı sandığa gömdüğümüz vakit, bu tüm Türkiye'ye yansıyacaktır. 15 Mayıs’ta her kentte umutlar yeşerecek. Daha eşit, özgür, demokratik yaşam mücadelesinin önünü açacağız. 20 yıldır bizi ayrıştıran, bölen zihniyetten kurtulmanın zamanı gelmiştir. Depremi yaşayan Meletî'den iktidara en büyük dersi vermek boynumuzun borcudur. Bu çerçevede kentini terk etmek zorunda kalan insanlarımızı, kente, mahallelerine, sokaklarına çağırmak, hepimizin borcudur" diye konuştu.


Kadınlara ve gençlere seslenen Bayındır, "Önümüzdeki bir ay boyunca hem deprem yaralarımızı saracağız, hem de iktidarı göndermenin çalışmasını yapacağız. İnanıyorum ki bu seçimde iktidarı sandığa gömecek Yeşil Sol'un zaferi ile taçlandıracaksınız. Emek ve Özgürlük İttifakı olarak, Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı olarak geliyoruz. Birleşe birleşe, bütünleşe bütünleşe geliyoruz" dedi.


Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı.