Kurtulan: Ülkenin geleceği için Güven'in talebi karşılanmalı

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Leyla Güven'in direnişine dikkat çekerek, "Tüm Türkiye’nin geleceği için talebinin karşılanması gerekmektedir" dedi.

 

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Kurtulan, HDP Milletvekili, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in açlık grevi direnişine değinerek, şunları ifade etti:

"Leyla Güven'in açlık grevinin 61’inci günü. Seçildiği günden beri cezaevindeydi ve bu durum devam ediyor. Leyla Güven'in bir talebi var. Bunu her yerde söylemeye çalışıyoruz, ancak yetkililerin bu konudaki duyarsızlığı devam ediyor. Güven, yasal, hukuki bir talebi ortaya koyuyor. Türkiye adına hassas bir noktadan ele alıyor bunu. Duyarlılık göstererek bedenini açlığa yatırdı. 

'ANNESİYLE VEDALAŞMASI ENGELLENDİ'

Güven bu koşullarda annesini kaybetti. Daha önce de cezaevindeyken babasını kaybetmiş ve babasını uğurlayamamıştı. Şimdi de Leyla Güven, açlık grevinin 59’uncu gününde annesini kaybetti. Annesi ile vedalaşması engellendi. Her ne kadar cezaevi idaresi 'cenaze törenine katılabilir' dediyse de avukatlarının ve kendisinin uçakla ve doktor eşliğinde götürülmesi talebi reddedildi. Ring aracı ile götürülmesi dayatıldı ve Güven annesini uğurlayamadı. 

'HERKESİN GELECEĞİ İÇİN TALEBİ KARŞILANMALI'

'Bu açlık grevi Leyla ile sınırlı kalmayabilir' diye uyarıda bulunmuştuk. Şu an 28 cezaevinde 104 kişi açlık grevinde. 'Leyla’nın talebi talebimizdir' diyorlar. Ayrıca Avrupa’da da, Hewler’de de açlık grevleri devam ediyor. Bir kez daha sesleniyoruz; Güven'in talebi hukukidir, Leyla Güven haklıdır. Tüm Türkiye’nin geleceği için bu talebin karşılanması gerekmektedir."