Kurtulan'dan AKP'ye: Korkunun ecele faydası yok!

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, AKP'nin siyasi soykırım operasyonlarına işaret ederken, ülkede Kürt düşmanlığının en yoğun döneminin yaşandığını söyledi.  

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

SİYASİ SOYKIRIM

Siyasi soykırım operasyonlarına değinen Kurtulan, "Bu operasyon öncesi AKP Genel Başkanı’nın partimize dönük söylemleri vardı, seçimlerde başarılı olmamız durumunda kayyum atayacaklarını bildirmişti. Bunu AKP’nin seçim startı olarak değerlendirdik" dedi.

Gözaltı operasyonlarında partililerine saldırıldığını, çocukların kafasına silah dayandığını, bir arkadaşlarının da kalp krizi geçirdiğini söyleyen Kurtulan, şöyle devam etti:

"Şunu bilsinler ki korkunun ecele faydası yok, HDP bu seçimden de başarıyla çıkacak. HDP tüm baskılara rağmen, her seçimde gücünü katladı. Bu seçimde de kadınlar binbir emekle elde ettikleri eş başkanlık sisteminden tutun, kadın daire başkanlıkları, kadın kurumlarının gasp edilmesini asla kabul etmeyecek. Halkımız bu seçimde kayyumlardan belediyelerimizi alacak.

Türkiye hiçbir dönem bu kadar Kürt düşmanlığına tanıklık etmedi. Dozajı bu kadar arttıran bir iktidar olmadı. Kürt düşmanlığı Türkiye sınırları içinde kalmıyor. Irak’ta da, Suriye’de de bu düşmanlık süregeliyor."

AMEDSPOR'A IRKÇI SALDIRI

Kurtulan, AKP politikalarının sonucunun yakın zamanda pek çok alanda görüldüğüne dikkat çekerek, "Sakaryaspor maçına giden Amedspor, bir linç girişimi ile karşı karşıya kaldı. Sakarya halkına sesleniyoruz: Sizin adınıza bazı faşist güruhlar Kürtlere şiddet uyguluyor. Sakaryalılar buna tepki göstermeli. Amedspor yalnız değildir" mesajını verdi.

BRUNSON'UN TAHLİYESİ

Rahip Brunson’un tahliyesine değinen Kurtulan, "AKP Brunson'u neredeyse uçan sarayıyla ABD’ye götürecekti" diyerek, Türk yargısının çöküşüne işaret etti.

EKONOMİK KRİZ

Ekonomik krizi ele alan Kurtulan, şunları ekledi: "AKP iktidara geldiğinden beri ülkeyi uluslararası finansman bağımlısı haline getirdi. Sağlık sektöründeki aksamalara dair tartışmalar da var. Burada da görülüyor ki vatandaşlar en çok sağlık konusunda mağdur olacak. AKP yurttaşın ekmeğine göz dikti. Türkiye’nin uluslararası sermayeye peşkeş çekildiğinin, yoksulun daha yoksul olacağının müjdesini veriyor."

Trafik cezalarına ilişkin düzenlemelerin ekonomik krize karşı AKP’nin başvurduğu bir yol olduğunu söyleyen HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, "Ayrıca trafik cezalarıyla ilgili düzenlemeler olarak lanse edilse de ihbarcılığı yaygınlaştıran, ödüllendiren düzenlemeler de torba yasada yer alıyor. Güvenlik soruşturmalarının kapsamı da genişliyor. Mera alanlarına kolluk gücü girmesi de bu torbada yer alan düzenlemeler arasında yer alıyor" diye konuştu.