Kuş: 14 Mayıs seçimleri faşizmi durdurabileceğimiz bir aşama olacak

TÖP İstanbul İl Başkanı Nilay Kuş, 14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çekerek, “Faşizmi durdurabileceğimiz bir aşama olacak” dedi.

TÖP olarak Kürt Özgürlük Hareketi’ni stratejik bir müttefik olarak gördüklerini; her noktada birlikte mücadele ve omuz omuza hareket ettiklerini kaydeden TÖP İstanbul İl Başkanı Nilay Kuş, ittifaklarının sadece seçim endeksli olmadığının vurguladı. 

ANF’ye konuşan Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) İstanbul İl Sözcüsü Nilay Kuş, 14 Mayıs seçimlerinin bir dönemeç olacağını belirterek, “Depremlerden önce de içinde bulunulan ekonomik krizin derinleştiği, yaşam koşullarının giderek kötüleştiği, insanların nefes alamadığı bir süreci yaşıyorduk. Depremle birlikte devletin olmadığını, halkı ölüme terk ettiğini, kendi kaderiyle baş başa bıraktığını gördük. Dolayısıyla toplumun varolan öfkesinin daha da bilendiği bir süreci yaşamış olduk. 14 Mayıs, kadınlar, işçiler, gençler açısından da önemli bir dönemeç. Faşizmi durdurabileceğimiz bir aşama olacak. Elbette ki seçimlerden sonra yeni bir Türkiye’nin inşa süreci başlayacak” dedi. 

SEÇİM ÖNCESİ KADAR SEÇİM GÜNÜ DE ÖNEMLİ

Seçim sürecinin en önemli anlarından biri olan seçim günü yaşanacaklara ilişkin hazırlıklar yaptıklarını belirten Kuş, seçim öncesi gibi seçim gününün de çok önemli olduğunu vurguladı.  AKP-MHP blokunun daha önce de oyları çaldığını hatırlatan Nilay Kuş, şöyle devam etti: “Bu seçim sürecinin de önemini dikkate alarak hem Emek ve Özgürlük İttifakı’yla hem de diğer partilerle birlikte seçim güvenliğine dair neler yapabiliriz şeklinde görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bununla ilgili toplantılar alınıyor, hazırlıklar yapılıyor. Bizler de TÖP olarak bulunduğumuz her yerde sandık güvenliğini sağlamak için elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğiz. Güvenlik önlemlerinin alınmasında emek vereceğiz. Hem okullarda hem de mahallelerde bulunduğumuz yerleri terk etmeyeceğiz. Özellikle seçim günü deprem bölgesinde yaşanacak durumlara yönelik TÖP’ün yoğun çalışmaları var.”

BİRLİKTE MÜCADELE EDİYORUZ

TÖP olarak Kürt Özgürlük Hareketi’ni stratejik bir müttefik olarak gördüklerini; her noktada birlikte mücadele ve omuz omuza hareket ettiklerini kaydeden İstanbul İl Sözcü Nilay Kuş, Kürt sorununun çözümü için HDP ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 

MÜCADELE ORTAKLIĞIMIZ SEÇİME ENDEKSLİ DEĞİL

Seçim sonrasına ilişkin de planlarının olduğunu ve seçimin sonuçlarından ayrı olarak mücadelenin devam edeceğini söyleyen Kuş, Emek Özgürlük İttifakı’na bir seçim ittifakı olarak bakmadıklarının altını çizdi. TÖP İstanbul İl Sözcüsü Nilay Kuş, şunları ekledi: “Başından beri bir seçim ortaklığı değil, bir mücadele ortaklığı olarak ifade ediyoruz. Bu mücadele ortaklığımızı seçimlerden sonra da sürdürmeye devam edeceğiz.”