Leyla Güven’in yaşamı tehlikede,  herkes hemen alanlara!

KCDK-E, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in  yaşamının tehlikenin de üzerinde olduğu belirterek,  “Leyla Güven’in çığlığına katılarak kamuoyunu harekete geçirmek için, Kobanê direniş ruhuyla an itibarıyla alanlara çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

KCDK-E Eşbaşkanlığı adına Yüksel Koç, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in sağlık durumuna ilişkin yazılı açıklamada bulundu.Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kürtlere yönelik katliam ve imha ittifakı üzerine bir araya gelen AKP-MHP faşizmi, Türkiye’deki demokratik ve muhalif çevrelere yönelik başlattığı topyekûn imha ve sindirme politikası tüm hızıyla sürüyor. Cizre, Sur, Nusaybin, başta olmak üzere Kuzey Kürdistan’da katliamlar gerçekleştiren AKP, yerel seçim sürecine girerken bu baskılarını farklı bir boyuta taşıyarak, sürdürmek istiyor.

Bu imha politikalarının en önemli ayağı da Önder Apo’nun üzerindeki tecrit ve binlerce özgürlük tutuklularına yönelik baskılardır. Önder Apo’ya yönelik tecrit, özgürlüğe, demokrasiye ve insani değerlere yöneliktir. Onun için tecridi kırmak, katliam, imha ve faşist politikaları durdurmaktır, önüne geçmektir, bertaraf etmektir.  

SESSİZLİĞİ DİRENİŞLE KIRACAĞIZ

Bu politikalara son vermek için, Leyla Güven dönemin ruhunu yakalayarak, tarihi bir eylem başlattı. Bu hamle Leyla Güven ile başlamış, cezaevleriyle ile büyümüş, Hewler, Strasbourg ve Galler ile daha da gelişmiştir. Dünyaya dalga dalga yayılan bu eylem, insanlığın vicdanına hitap ederek, bir uyanış sağladı. Kürdistan, Türkiye ve dünya kamuoyu verdiği destek ile bu direnişin bir parçası oldu. Ancak öbür taraftan da CPT ve Avrupa Konseyi’nin sessizliği de sürüyor. Biz biliyoruz bu sessizlik uluslararası çıkarlar sonucudur. Ama biz bu sessizliği direnişimiz ile kıracağımızı herkesin bilmesi gerekiyor. 

NE GEREKİYORSA DERHAL YAPMALIYIZ

Bugün, 72 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in etrafında örülecek halka uluslararası kurumları görevlerini yapmaya zorlayacak, istenmeyen bir durumun yaşanmasının önüne geçecektir. Onun için de Leyla Güven’in bu isyan çığlığına cevap vermek, insanım diyen herkesin görevidir. Halkımız ve demokratik kamuoyu bunun bilincinde olmalıdır.

Leyla Güven’in durumu çok kritiktir. Çok geç olmadan, kimin elinden ne geliyorsa şimdi yapmalıdır. Acıların yaşanmaması için ilgili kurumları harekete geçirmek, başta Leyla Güven olmak üzere, tüm açlık grevi eylemcilerin taleplerini kabul edilmesi için elimizden ne geliyorsa derhal yapmamız gerekiyor.

AN İTİBARIYLA SOKAKLARA ÇIKALIM

Şimdi aldığımız son bilgilere göre Leyla Güven’in sağlık durumu riskli bir aşamadır. Yaşamı tehlikenin de üzerinde ve artık kritik bir aşamaya gelmiştir. Bundan dolayı, kimse evinde kalmamalı ve sokaklara çıkarak tepkisini göstermelidir.

KCDK-E olarak, başta Avrupa’daki halkımız ve dostları olmak üzere Japonya, Kanada, Avusturalya, Rusya ve dünyanın her bölgesinde, Leyla Güven’in çığlığına katılarak kamuoyunu harekete geçirmek için, Kobanê direniş ruhuyla an itibarıyla alanlara çıkmaya çağırıyoruz."