Leyla Güven taburcu edildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı 200 boyunca açlık grevi eylemi yapan HDP’li vekil Leyla Güven, tedavisi ardından taburcu edildi. Güven, “halklarımızla kucaklaşmak için daha güçlü döneceğim” dedi.

Açlık grevi eylemleri, Öcalan’ın avukatları ile görüşmesi ardından 26 Mayıs’ta sona ermiş ve aynı gün Leyla Güven, Amed’deki özel bir hastanede tedavi altına alınmıştı.

Eşbaşkanlığını Leyla Güven’in yaptığı DTK, Güven’in bu Pazar günü hastaneden taburcu edildiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Sayın Leyla Güven 200 gün süren açlık grevini, Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla diğer açlık grevi direnişçileriyle eşzamanlı olarak sonlandırmış, Diyarbakır'da tedavi altına alınmıştır.

Eşbaşkanımızın hastanedeki tedavi süreci bugün itibariyle tamamlanmış ve hastaneden taburcu edilmiştir. Ancak doktorlarının da tavsiyesi ile 200 gün süren açlık grevinin etkilerinin tamamen giderilmesi için bir müddet daha sağlık kontrollerinin sürdürülmesi gerekmektedir.

Bu nedenle Eşbaşkanımız Sayın Leyla Güven'in sağlık kontrolleri bir müddet il dışında devam edecektir. Bu sürecin tamamlanmasını müteakip, Eşbaşkanımız Demokratik Toplum Kongresi çalışmalarına ve ziyaretçi kabulüne başlayacaktır.

Bütün açlık grevi direnişi sürecinde ve sonrasında halkımız başta olmak üzere ulusal ve uluslararası toplumun çok farklı kesimlerinden sunulan her türlü destek ve dayanışma için sonsuz teşekkürler eder, bu dayanışmanın demokrasi mücadelemizde derinleştirilerek ve yoğunlaştırılarak sürdürüleceği inancımızı ifade etmek isteriz."

Leyla Güven'in kızı Sabiha Temizkan da Twitter hesabından, annesiyle ilgili paylaşımda bulundu.

Temizkan’a göre Leyla Güven, daha güçlü döneceğini söyledi: "Annem #LeylaGüven eski sağlığına kavuşabilmek için bir süre ziyaretlere ara vermek durumunda kaldı. Onu görmek isteyen herkese şimdilik selamlarını gönderiyor. 'En kısa zamanda başta Hakkari halkı olmak üzere bütün halkımızla kucaklaşmak için daha güçlü döneceğim' diyor."