Libya’da 4 Türk askeri öldürüldü

Libya Ulusal Ordusu, Trablus’un güneyinde çıkan çatışmalarda 4 Türk askeri ve bir Suriyeli çetebaşının öldürüldüğünü açıkladı.

Libya Ulusal Ordusu Güney Bölgesi Operasyon Komutanı Mebruk El Hezevi, “Geçtiğimiz Salı günü uzun bir ablukadan sonra çıkan çatışmada Eyn Zare cephesinde bulunan Türk askerleri öldürüldü” dedi.
Suriyeli bir çete grubunun yöneticisinin de yaralı ele geçirildiğini belirten Hezevi, bu kişinin daha sonra öldüğünü ve istenildiği takdirde cenazesinin Libya Kızılayı aracılığı ile teslim edileceğini belirtti.

'ÇETE ÜYELERİ İTİRAF ETTİ'

Suriyeli çetenin ölmeden önce bazı itiraflarda bulunduğunu kaydeden Hezevi, bu kişinin 10 Türk askeri ve 8 Suriyeli çete üyesi ile zırhlı aracın içinde geldiklerini, hedef alındıktan sonra kaçtıklarını söylediğini belirtti. Çete üyesinin Mitiga’dan takviye istediklerini ancak etrafları sarılı olduğu için desteğin gelmediğini de ifade etti.
Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed El Mismari, dün öldürülen Türk askerlerinin cenazeleri için Türkiye ile irtibata geçebileceklerini açıklamıştı.