MİT-KDP yapımı provokasyon hazırlığı

MİT ve Parastin’ın, gerilla kıyafetleri giydirilmiş bir güçle Güney’de katliam ve cinayetlere imza attırıp ardından PKK’ye karşı kapsamlı saldırı hazırlığı yaptığı bildirildi.

KDP’nin istihbarat teşkilatı Parastin ile MİT, iki hafta önce Duhok’taki Rixos Hotel’de bir toplantı yaptı. Toplantıda PKK’yi hedef alan detaylı bir plan hazırlandı. Buna göre; gerilla kıyafeti giydirilen ortak bir güç, Duhok Asayişi ve polis merkezine saldıracak, bir katliama imza atılacak; ayrıca sivillerin yanı sıra bazı Türkmenler de hedef alınacak. Böylece halkın rızası da devşirilerek PKK’ye karşı kapsamlı bir saldırının ön hazırlıkları tamamlanmış olacak.

Duhok Asayişi’nden bir kişinin ANF’ye verdiği bilgiye göre; Fazıl Mirani, KDP Duhok yönetimi ve bazı aşiret reisleri ile dar bir toplantı yaptı. Toplantıda KDP üzerindeki kamuoyu baskısının arttığına işaret ederek, özellikle Behdinan’da kendilerine yönelik çok ciddi bir halk tepkisinin geliştiğini söyledi. PKK’nin Behdinan’da askeri müdahalede bulunacağını, KDP’nin zorlansa da kendisini koruyabileceğini ama aşiret liderlerinin büyük zarar göreceğini, bu nedenle de tedbir almak zorunda olduklarını belirtti.
Fazıl Mirani, bu toplantılarla, PKK’nin Duhok’a saldıracağı algısı yaratarak, Türk devleti ile yapılan ortak planın ön hazırlıklarını yapıyor.

GERİLLA KIYAFETLERİYLE KATLİAM

ANF’ye bilgi veren kaynak, Fazıl Mirani’nin MİT ve Parastin arasında Duhok Rixos’ta yapılan toplantıda kararlaştırılan planın hazırlıklarını yürüttüğünü belirtti.

Hazırlıklar kapsamında HPG gerillalarının giydiği elbiselerden 200 gerilla elbisesi hazırlandı. Plana göre, gerilla elbisesi giyen Türk istihbaratçıları ve KDP’nin özel güçleri, Duhok’ta asayiş ve polis noktalarına saldırı düzenleyecek.

Saldırıda, Duhok’ta KDP’ye muhalif çevrelere öncülük yapan önemli şahsiyetlere, toplumsal muhalefetin liderlerine ve Türkmenlerden önemli bazı şahıslar hedef alınarak, PKK’ye mal edilmek üzere, provokatif bir saldırı ve bir katliam yapılacak.

AMAÇ KAPSAMLI SALDIRIYI MEŞRULAŞTIRMAK

Duhok Asayişi’ndeki kaynağın ANF’ye anlattığına göre bu katliam dalgasıyla özetle şunlar hedefleniyor:

* Muhalefet önderlerine büyük darbe vurarak tüm Behdinan’da Türkiye-KDP işbirliğine karşı gelişen toplumsal muhalefetin önünü almak.

* Behdinan’da yükselen PKK sempatisini kalıcı bir düşmanlığa çevirmek.

* Gerilla elbisesi altında yapılan bu katliamlarla HPG’ye yönelik KDP saldırılarına meşruiyet kazandırmak.

* Türkmen şahsiyetlerin hedeflenmesi nedeniyle, TC’nin, KDP ile bu savaşa dahil olmasının zeminini hazırlamak.

* İç ve dış kamuoyunda TC – KDP ittifakının PKK’ye karşı yürüteceği savaşa meşruiyet kazandırmak.