MÖP: Erdoğan faşisti yeniliyor

MÖP, Rojava ve Şengal'e saldırıları kınayarak, bu saldırıların Erdoğan'ın yenilgisinin belirtisi olduğuna dikkati çekti.

Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP), Türk devletinin Rojava ve Şengal'e dönük saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Türk devletinin 24 Nisan gecesi Şengal, Kuzey Suriye Demokratik Fedresyonuna bağlı Qereçox alanlarına düzenlediği hava bombardımanında hayatını kaybeden YPG, YPŞ, YPJ ve sivil insanları saygı ile anıyor, Türk devletini, onu destekleyenleri lanetliyor, kınıyoruz" denildi.

"Türk devleti çok planlı bir şekilde, 24. Nisan Ermeni, Pontus ve Asuri/Süryani/Keldani halklarına karşı soykırım uyguladığı tarihi seçti" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şunlar da kaydedildi:

'İNSANLIK DÜŞMANLARI!'

"Aynı tarihte Şengal'e, Qareçox’ta bulunan Kürtlere, Êzidîlere, YPG, YBŞ, YPJ'ye saldırmak, soykırım zihniyetinde ısrardır. Şengal, Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu'nun demokratik gelişmeleri, Ortadoğu sahasında açtıkları demokratik gediğe karşo bu tür saldırı ve yönelimlere kalkışanlar 21. asırda halklara yaşamı değil, köleliği reva görmekteler.

Türk devletinin soykırımcı zihniyetini teşhir eden, ezilmişlerin sesi olan, bu faşist zihniyete karşı ezilenlerin yanında duran, halkların farklı demokratik bir zihniyetle birlikte yaşayacağını dünya kamuoyuna yansıtan Kürt halkının mücadelesi, Türk devletinin, faşist İslamcı Erdoağan'ın dengesini bozmuş, bu yüzden, demokratik gelişmelere karşı alçakça bir duşmanlık içindeler.

Bu saldırı doğrudan Mezopotamya/Kürdistan coğrafyasında, yaşayan halklara, kültürlere ve inançlara, yaratıkları demokratik değerlere, insanlığa ve şekilenmekte olan demokratik medeniyete karşı yapılmıştır. Dolayısıyla demokratik medeniyeti koruyan HPG, YPG, YBŞ ve YPJ halkların onuru, morali ve ahlaki değerleridirler. Bu güçlere yönelenlerin, ne kadar insanlık düşmanı bir zihniyete sahip oldukları ortadadır.

ÇAĞRI

MÖP olarak halklarımızın değerlerine sahip çıkıyor, Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı, Koalisyon güçlerinin tavır alması ve demokrasiden yana olan herkesin tepkisini göstermesi çağrısında bulunuyoruz!

Bu kadar saldırganlık demokratik zihniyete karşı, her alanda kökten bir yenilginin belirtileridir."