MÖP 1 Nisan Akito Bayramı'nı kutladı

Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖB) 1 Nisan Akito Bayramı vesilesiyle yayınladığı bir açıklamayla “Ulusal, toplumsal, kültürel, diriliş ve bahar bayramı Akito; Asuri, Süryani ve Keldani halkına kutlu olsun” dedi.

MÖB açıklamasında şunlar denildi:

“Bayramlar insanlar, gruplar ve halklar açısından güzelliği, temizliği, coşkuyu, sevinci, morali ve barışı içeriyor. Bu bayramın halkımız açısından bu temelde kutlanmasını umuyoruz.

Savaşların, depremlerin ve sefaletin olduğu yerlerde, bayramlar buruk geçiyor. Mezopotamya da yaşanan kızgın savaş, akabinde Mezopotamya ve Anadolu coğrafyasında yaşanan deprem, insanların birçok değerini kaybettiği bir süreçte, bayramlar istenildiği gibi kutlanmaz. Savaşın-Barışa, Acının-Neşeye, Ayrımcılığın-Eşitliğe dönüştüğü vakit, bayramların anlamı farklı olur..

Bütün bunlara rağmen, bir toplumun kendi değerlerine sahip çıkması, onları devam ettirmesi bir o kadar anlamlıdır.

Bayramlar güzelliklere vesile olurlar, umarız ‘’Akito Bayramı’’ önümüzdeki seçimlerde Türkiye de faşizmin gidişine, ‘’Yeşil Sol Parti’’ ile demokrasinin gelişine vesile olur!

Asuri/Süryani/Keldani ulus bireylerini, demokrasi isteyen herkesi, Türkiye’de yapılacak seçimlerde, yeni bir umut ruhuyla ‘’Yeşil Sol Parti’’ ye oylarını vermeleri çağrısında bulunuyoruz!”