MA TUHAY-DER 4 Nisan etkinliklerine çağırdı

MA TUHAY-DER Eşbaşkanı Mehmet Şafi Erol, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle yapılacak etkinliklere katılım çağrısında bulundu.

İki yıldır hiçbir haber alınmayan mutlak tecrit altındaki Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 74’üncü yaş günü olan 4 Nisan dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapılacak.

1 ve 10 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek eylem ve etkinlikler kapsamında 4 Nisan’da Riha'nın Xalfeti (Halfeti) ilçesine bağlı Amara köyüne yürüyüş yapılacak.

İstanbul’da öngörülen etkinliklere dair konuşan Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (MA TUHAY-DER) Eşbaşkanı Mehmet Şafi Erol, 4 Nisan’ın Kürt halkı için önemine vurgu yaptı.

Erol, “Kürt’ler için hem mücadele hem de siyaset başladı. Kürt kadını kendini tanımaya başladı. Bu mücadelenin değeri anlaşılmaya başlayınca da 4 Nisan Kürtler için artık kutsal olmaya başladı” dedi.  

2023 Newrozu’na Abdullah Öcalan’a özgürlük talebinin damgasını vurduğunu belirten Erol, “Sayın Öcalan Ortadoğu halkları için tek umut kaynağı” diye kaydetti.

1-10 Nisan tarihleri arasında İstanbul’un birçok ilçesinde fidan dikimi eylemi gerçekleştirileceğini söyleyen Erol, şunları ekledi: “Barış Anneleri öncülüğünde denize gül bırakılacak. 4 Nisan’da bütün kurumların katılacağı ortak bir basın açıklaması yapılacak. Tüm halkımızı yapılacak etkinliklere katılmaya davet ediyoruz.”