Malatya'dan uyarı: Cezaevleri riskli

Malatya'da parti, STÖ, dernek ve vakıflar, salgına karşı yapılması gerekenleri sıraladı, cezaevlerindeki riske dikkat çekti.

Malatya’da aralarında siyasi parti, sendika, vakıf ve derneklerin de bulunduğu 18 oluşum, koronavirüs salgınına karşı yapılması gerekenlere ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, sokağa çıkma yasağı, zaruri ihtiyaçlar dışındaki üretim faaliyetlerinin durdurulması, işçi ve emekçilere ücretli izin, serbest meslek sahipleri ve esnafın gelir kayıplarının telafi edilmesi, geliri olmayan yoksul ailelere sosyal ve nakdi yardımlar yapılması istendi.
Sağlık, elektrik, su, doğalgaz ve internete erişimin ücretsiz olmasının da istendiği açıklamada, işten çıkarmanın yasaklanması gerektiği vurgulandı.
"Sağlık emekçilerinin sağlığı için tüm gerekli önlemler alınmalıdır" denilen açıklamada, KHK'lilerin işe aidelerinin sağlanması istendi.

CEZAEVLERİ

Cezaevlerindeki riske dikkat çekilen açıklamada, "Gündemdeki yargı paketinin bir an evvel, demokratik usuller göz önünde bulundurularak, sivil toplum örgütlerinin de talepleri doğrultusunda yasalaşması ve cezaevlerinin doluluk oranı gibi önemli risk faktörleri azaltılmalıdır" denildi.

İMZACILAR

Ortak açıklamayı imzalayanlar şöyle:
"SES, Belediye İş, BTS, BES, Eğitim Sen, Eğitim İş, Eşit Yurttaşlık Der, İHD, ADD, ÇGD, CHP, EMEP, ESP, HDP, Sol Parti, TMMOB, PSKAD, Zeynel Abidin Vakfı."