MARDEF, Bazarcix’taki hortum ardından dayanışmaya çağırdı

Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu (MARDEF), Mereş merkezli depremlerden iki ay sonra Bazarcix’ı bu kez hortumun vurduğunu hatırlatarak, dayanışmaya çağırdı.

MARDEF yaptığı yazılı açıklamada, “Çok kısa süre önce Pazarcık, Elbistan ve Maraş merkezli büyük bir deprem felaketi yaşadık. Öyle bir felaketti ki yaşadığınız iki ay geçtiği halde henüz yaralarımızı saramadık. Devletin depremin acılarını azaltması gerekirken durumu bir fırsata çevirdiğini de yaşayarak gördük” dedi.

“Henüz depremin yaralarını sayamadığımız, ama bütün gücümüzle halkımıza yardım etmeye çalıştığımız bu koşullarda ikinci bir felaket yaşadık” diye ekleyen MARDEF, şöyle devam etti:

“20 Nisan 2023 günü Pazarcık bir hortum fırtınasıyla sarsıldı. Çadırlarda yaşayan insanlarımızın dün evleri, bugün çadırları yıkıldı. İki insanımız hayatlarını kaybetti, onlarca insanımız yaralandı.

Değerli dostlar, ‘dayanışma yaşatır’ diye böyle günler için söylenmiştir. Bizler tam da bugünde insanlarımıza canlarımıza sahip çıkmalı elimizi uzatmalıyız.

Değerli halkımız, herkesin elinde geldiği kadar bu günlerde Pazarcık halkına yardım etmesi gerekmektedir.

Biz MARDEF olarak hem bizzat yardım ederek hem de yardım etmek isteyen arkadaşlara vesile olarak bu süreçte görevimizi yerine getireceğiz. Sizlerin de bu dayanışma çabasına ilgi göstereceğiniz inanıyor, saygılar sunuyoruz.”